28 / 03 / 2024

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planı iptal edildi!

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planı iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus Tarihi Kent Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus Tarihi Kent Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı,  Ankara  7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'ta kamu yararının kazandığını söyledi, Ankara Büyükşehir , Belediye  Meclisi'nce iki yıl önce onaylanan Ulus Tarihi J Kent Merkezi i 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nı yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'ta kamu yararının kazandığını kaydederek Ulus'ta vurulan her kazma ve çakılan her çivinin hukuksuz olduğunu belirtti. 


Koruma, şehircilik ve hukuka aykırılığı nedeniyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucu Ankara 7. İdare Mahkemesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı'nı iptal etti. İptal kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Yargı, Ulus'un tarihinin ve kültürünün tarumar edilmesine izin vermedi" dedi. 


Candan, "Ulus Tarihi Kent Merkezi, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar 0Planı ile hükümlerinin ^ kamu yararına, plan açıklama raporunun hukuka, imar hukukunun temel ilkelerine ve uygulama İMV esaslarına aykırı olması, V geleneksel dokuya r ilişkin izler ve yapılaşmalarla uyumlu olmaması, planın koruma amaçlı imar planı mevzuatına uygun şekilde hazırlanmaması nedeniyle açtığımız davada verilen iptal kararı sevindiricidir. 


Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Ulus gibi kent için tarihi ve kültürel değeri yüksek bir alanı birilerinin rant emellerine teslim etmedik, etmeyeceğiz. 


Bu kararla birlikte sonra Ulus'ta vurulan her kazma ve çakılan her çivi hukuksuzdur" diye konuştu. 


Milliyet Ankara 


Geri Dön