19 / 04 / 2024

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planı onaylandı!

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planı onaylandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 21 Haziran Pazar günü yaptığı "olağanüstü" toplantıda kabul ettiği, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili aldığı yeni imar planı, dün yürürlüğe girdi.



Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan imar planı değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni imar planında, kolaylık sağlanması amacıyla, sit alanı kapsamında hazırlanan yaklaşık 149 hektarlık yenileme alanının 4 etaba ayrılmasına karar Tarihi bölge 4 etaba ayrılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu, etaplar ve sınırları belirlenen bölgeyi, 'Yenileme Alanı' olarak, ilan etti. Olağanüstü toplantında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nda, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili, "Restorasyon maliyetlerinin yüksekliği, yoksulluk, yapılardaki işlevler ve mülkiyetin çok parçalı olması nedenleriyle yıkılmaya, yıpranmaya yüz tutmuş, korunamamış ve bakımsızlığa terk edilmiş niteliktedir" dedi.





'Yenileme Alanı' ilan edilen etaplar ve sınırları şöyle: 


1. ETAP: Anafartalar Caddesi, Kevgirli Sokak, Hıdırlıktepe, Atıfbey, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Proje Alanı güney sınırları ve Çankırı Caddesi ile çevrili, Hacıbayram Cami, Sümerbank, YİBA Çarşısı ve Valilik binalarını da kapsayan 36 hektar yüz ölçümlü kuzey bölüm. 



2. ETAP: Hisarpark Caddesi, Bentderesi Caddesi,  Ankara  Kalesi sınırları, Ulucanlar Caddesi, Anafartalar Caddesi ile çevrili, Kale, Atpazarı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Samanpazarı'nı kapsayan 42 hektar yüz ölçümlü alan. 


3. ETAP: Anafartalar Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Bulvarı, istiklal Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi ile çevrili Atatürk Heykeli, Merkez Bankası, Kültür Bakanlığı, Hal ve Suluhan'ı kapsayan yaklaşık 56 hektarlık güney bölüm. 



4. ETAP: Ulucanlar Caddesi'nin kuzeyi ile Ankara Kalesi'nin doğusunda kentsel sit alanı içinde kalan yaklaşık 15 hektar yüz ölçümlü doğu bölüm. 


 

Habertürk Ankara 


Geri Dön