20 / 04 / 2024

Ankara Via Green yüzde 40 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor!

Ankara Via Green yüzde 40 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor!

Turizm ve enerjide yatırımları bulunan Bayraktar İnşaat ’ın Ankara’daki yeş il bina özellikli iş merkezi Via Green yüzde 40 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor




Portföyünde 2 HES ve bir güneş enerjisi santrali yatırımı bulunan Bayraktar İnşaat’ın gayrimenkul alanındaki yatırımları da artıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı yanındaki Crowne Plaza Asia projesini tamamlayan şirket, Ankara’da tamamladığı yüzde 40 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlayan iş merkezi Via Green’de satışlar başladı. 128 ofis, 2 restoran, 6 kafe, 2 dükkan ve 3 mağazanın yer aldığı Via Green projesindeki ofislerin büyüklüğü 60 metrekare ile 386 metrekare arasında değişiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı yanındaki Crowne Plaza Asia projesini bitiren, Tuzla’da ise Sea World projesine hazırlanan Bayraktar İnşaat, son projesini Ankara’da tamamladı.


Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, 1953 yılında kurulan şirketin, inşaat, turizm ve enerji sektörlerinde faaliyet gösterdiğini bildirdi. Her biri marka haline gelen 2 milyon metrekareyi aşan üstyapı projelerinin yatırımlarını üstlendiklerini belirten Bayraktar, bunlar arasında, aç ık hava alış veriş merkezi Viaport, iç erisinde AVM-ofis-konut ve rezidansların yer aldığ ı Viaport Venezia, Vialand, prestijli rezidans ve konutları ile Viaport Houses & Suites’in bulunduğunu bildirdi. Ankara’da ise Via Tower ve Via Twins projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Mehmet Bayraktar, yeni tamamlanan Via Green projesinin ise yeşil bina özelliği taşıyan ilk iş merkezi olduğunu kaydetti.


“Enerjide yüzde 40 tasarruf” 


Ankara’da hayata geçirdikleri Via Green projesinin alışılmış plazalardan farklı olduğunu söyleyen Bayraktar, yatay mimarinin her katında bahçeler bulunduğunu kaydetti. Yine her hatta temiz hava girişi için açılır pencereler ile ısı ve ses yalıtımı yapıldığını vurgulayan Bayraktar, metro ve diğer ulaşım imkanlarına yakınlığın da bir avantaj olduğunu söyledi. Bayraktar, LEED adlı yeşil bina sertifikası sahibi olan projenin benzer binalara göre yüzde 40 enerji, yüzde 50 de su tasarrufu sağlandığını bildirdi.


İstanbul'a 750 yat kapasiteli liman 


Turizm sektöründe yatırımlarının sürdüğünü ifade eden Bayraktar, Vialand ve Tuzla’da içinde 750 yat kapasiteli marine bulunan Sea World projelerinin kısa süre içinde tamamlanacağı bilgisini verdi. Bayraktar Holding olarak enerji sektöründe de yatırımcı kimlikleriyle yer aldıklarının altını çizen Bayraktar, bünyelerinde halen 2 adet HES ile bir tane de güneş enerjisi santrali olduğunu aktardı. Mehmet Bayraktar, Toptan Satış AŞ ile de serbest tüketiciler için elektrik ticareti alanında faaliyet gösterdiklerini vurguladı.


Telefon: 0312 286 69 91

Web adresi: http://www.bayraktarinsaat.com.tr/



Dünya




Geri Dön