19 / 03 / 2024

Ankara Yakacık'taki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Ankara Yakacık'taki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Yenimahalle Yakacık Mahallesi'nde 80 konutluk site, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıldı. Fethi Yaşar, yıkılan binaların imarsız, ruhsatsız olduğunu belirterek, bina inşaatlarında yeterli demir ve betonun kullanılması olarak açıkladı...





80 konutluk projenin yıkımı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın katılımıyla gerçekleşti. Yaşar yağmurun azizliğine uğradı. Başkan Yaşar, yıkım bölgesine geldiğinde yağmur şiddetli olarak yağdı. Yağmurun yağması üzerine yakınlarda evi buluna bir vatandaşın evine konuk oldu. Burada basın mensuplarına açıklama yaptı. 


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KİRA YARDIMINI BAŞLATTI 

Yaşar, yıkılan binaların imarsız, ruhsatsız olduğunu belirterek, bina inşaatlarında yeterli demir ve betonun kullanılması olarak açıkladı.

 

Yaşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yenimahalle Belediyesi ortaklaşa inşaatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımını başlattı" ifadelerini kullandı. 


Yenimahalle Belediyesine bağlı Yakacık Mahallesi'nde 80 konutluk site, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıldı. 


Başkan Yaşar şunları kaydetti: "Sizlerin sağlıklı, güvenle oturabileceğiniz bir konutu tespit edeceğimizi söylemiştik. Şimdi de başladı. 

Devletimiz sizlerin yanındadır. Yenimahalle Belediyesi olarak, şehircilik Bakanlığı olarak da, her türlü imkanı sizlerin yararına kullanacağız" Vatandaşları makul bir borçlandırma yaparak ev sahibi yatıklarını belirten Yaşar, devletin inançlarında barınma hakkını vatandaşına veren devlet olduğunu aktardı. 


Yaşar, devletin anlamının, vatandaşına barınma hakkını veren devlet olduğunu kaydetti. 

Yaşar, kentsel dönüşümün sağlıksız binaların yıkılarak, yerlerini sağlam binaların yapılması olduğunu söyleyerek, "Kentsel dönüşüm boş alanlarda yapılacak bir olay değildir. Depreme dayanıklı, günün şartlarına uygun banyosu, tuvaleti, salonuyla günün şartlarına uygun bir yapıda oturtmak için yapılan işin adıdır" şeklinde konuştu. 

Daha sonra evden çıkarak, binaların yıkım emrini verdi. Yaşar binaların yıkım çalışmasından önce de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile projeler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Macun ve Pamuk'ta vatandaşlarımız evlerine girdiler. 


Macun'da 2. etap devam ediyor. 

Mehmet Akif Ersoy çok büyük bir proje, bin 510 konutluk projeyi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız evlerine yerleşecekler" 80 daireyi yıktıklarını ifade eden Yaşar, en kısa sürede vatandaşların evlerine kavuşacaklarını belirtti. 


Haber Vaktim


Geri Dön