26 / 04 / 2024

Ankara Yamaçevler Kentsel Dönüşüm projesine darbe rötarı!

Ankara Yamaçevler Kentsel Dönüşüm projesine darbe rötarı!

CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Külliye’de görüştüğü Yamaçevler Dönüşüm Projesi’nin Bakanlar Kurulu gündemine getirildiğini ancak FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.



CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Külliye’de görüştüğü Yamaçevler Dönüşüm Projesi’nin Bakanlar Kurulu gündemine getirildiğini ancak FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 15 Haziran'da Tepekule, Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Hükümet Konağı gibi 3 önemli proje için çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyen CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın bu adımı meyvelerini vermeye başladı. Başkan Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Bakanlar Kurulu gündemine alındığını ancak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından teklifin ileri bir tarihte görüşülmek üzere geri çekildiği söyledi.


"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi, Yenimahalle için hayati önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Yaşar, "Yamaçevler Kentsel Projesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmıştım. Daha sonra benim hemşehrim olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Bey ile telefonda görüştük ve kendisi konunun Bakanlar Kurulu gündemine alınacağı söyledi. Ancak bu görüşmenin ardından 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Bu konu Bakanlar Kurulu için hazırlandı ancak daha sonra geri çekildi. Bununla birlikte başka projeler de geri çekildi. Darbe girişimi olmasaydı Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi çoktan Bakanlar Kurulu'ndan geçerdi. Ben ilerleyen günlerdeki Bakanlar Kurulu'ndan birine projenin tekrar gündeme alınacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.


BAKAN ÖZHASEKİ İLE GÖRÜŞECEĞİM

Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yle bir araya geleceğini de ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, "Yamaçevler'de 1400'e yakın gecekondu hak sahibi bulunuyor. Burası artık Yenimahalle'ye sıkıntı vermeye başladı. Biran önce Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra vatandaşlarla hemen temasa geçip onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile görüşeceğim. Hem kendisine 'hayırlı olsun' diyeceğim hem de isteklerimi dile getireceğim. Bakanımız ile dilimiz birbirine yakın. O da belediyecilikten geldiği için birbirimizi anlayacağımızı düşünüyorum ve bize yardımcı olacağına inanıyorum"diye konuştu.


ANTENLER KIRAN DAĞI'NA

Şentepe'ye yapılacak "Tepekule" hakkında da RTÜK Başkanı ile bir görüşme yaptığını ifade eden Başkan Yaşar, "Yamaçevler Projesi, kentsel dönüşüm ilan edildikten sonra Yenimahalle'de gecekondu tarihe karışacak.  TOKİ  ile geçen gün bir protokol imzaladık ve Macun 3. Etap'taki son gecekonduları da temizlemeye başladık. Orada da 300'e yakın gecekondu bulunuyor. O proje de hayata geçiyor. Şentepe'deki antenler içinde RTÜK Başkanı ile bir görüşme yaptık. Antenlerin Kıran Dağı'na veya Çamlıca'daki gibi direk üzerine çekilmesi planlanıyor" ifadelerini kullandı.


Sabah Ankara


Geri Dön