26 / 04 / 2024

Ankara Yapracık'a 15 bin kişilik pazaryeri inşa ediliyor!

Ankara Yapracık'a 15 bin kişilik pazaryeri inşa ediliyor!

Etimesgut Belediyesi, TOKİ Yapracık Konutları olarak bilinen Yukarı Yurtçu Mahallesi'ndeki kapalı pazar yeri ile zabıta karakolu ve Etisem eğitim biriminin yer alacağı hizmet kompleksinin inşaatını sürdürüyor.



Etimesgut Belediyesi,  TOKİ  Yapracık Konutları olarak bilinen Yukarı Yurtçu Mahallesi'ndeki kapalı pazar yeri ile zabıta karakolu ve Etisem eğitim biriminin yer alacağı hizmet kompleksinin inşaatını sürdürüyor. Kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan kompleks yakında hizmete girecek.


Kompleks tamamlandığında ilk aşamada yaklaşık 15 bin kişi yararlanacak. 

Güvenli alışveriş 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen komplekste, bölge sakinlerinin çok önemli bir ihtiyacı olan kapalı pazar yeri bulunuyor. Pazaryerinin açılmasıyla vatandaşlar taze ve ucuz sebze-meyve ihtiyacını karşılayabilecekler. 


Kompleks bünyesinde halkın ve esnafın istek ve önerilerine cevap verecek, güvenli gıda tüketiminin yanı sıra huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla zabıta karakolu kuruyor. 

Kompleks ayrıca bölgenin önemli bir ihtiyacı olan eğitim ihtiyacına da çözüm olacak. Etimesgut Belediyesi'nin, Türkiye'nin en yaygın ve başarılı sürekli eğitim projesi, Yapracık'ta da hizmete girecek. Etisem eğitim birimi kurularak, vatandaşların mesleki ve sosyal gelişimlerine altyapı oluşturacak. 


Etimesgut Belediye Başkam Enver Demirel, & belediyeye yeni bağlanan mahallelerin mağduriyetlerini acilen çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Bu yönüyle 1 yıl gibi kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirel, "Diğer mahallelerimize yaptığımız hizmetlerin benzerlerini yeni mahallelerimize de inşa ediyoruz. Yeni parklar inşa ederek hizmete açtık. 

Kapalı pazaryeri, zabıta noktası ve Etisem beriminin yer alacağı güzel bir yatırımı tamamlamak üzereyiz" dedi.


Milliyet Ankara


Geri Dön