28 / 03 / 2024

Ankara Yaşamkent'teki konutun hastane olarak kiralandığı iddiaları mecliste!

Ankara Yaşamkent'teki konutun hastane olarak kiralandığı iddiaları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara Yaşamkent'te bulunan konut olarak projelendirilmiş bir binanın üst düzey bir bürokratın talimatıyla hastane olarak kiralandığına dair iddialar meclis gündemine taşındı..



Ankara Yaşamkent teki konutun hastane olarak kiralandığı iddiaları mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu,  Ankara  Yaşamkent'te bulunan konut olarak projelendirilmiş bir binanın üst düzey bir bürokratın talimatıyla hastane olarak kiralandığına dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu.


Tanrıkulu önergesinde "Bakanlığın üst düzey bir bürokratının, Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasını Bakanlığa kiralattığı ve bürokratın, Atatürk Hastanesi yönetimine ‘burayı kiralayın’ diye talimat verdiği iddia edilmektedir." dedi. 


Başhekim ve hastane müdürünün binaya gidip inceleme yaptığının ve binayı hastane olarak kullanmaya uygun bulmayan yetkililerin, ‘bizim bina projemiz var’ diye talimatı yerine getirmediğinin, daha sonra Batıkent’te bulunan Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne talimat verdiği ve Başhekiminin ‘burası konut olarak projelendirilmiş, hastane olmaz, işimize yaramaz’ diye karşı çıktığının, Başhekimin izne ayrıldığında yerine vekalet eden doktora sözleşme imzalattırıldığının ve sözleşmeye 10 yıllığına hastane için aylığı 354 bin TL'ye rezidans kiralandığının ve boş binaya bir yıl kira ödendiğinin de yine iddialar arasında olduğunu söyleyen Tanrıkulu 12 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. Bakanlığın üst düzey bir bürokratının, Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasını Bakanlığa kiralattığı ve bürokratın, Atatürk Hastanesi yönetimine ‘burayı kiralayın’ diye talimat verdiği iddiası doğru mudur?


2. İddia doğru ise, Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasını Bakanlığa kiralanması talimatı veren bürokrat kimdir?


3. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan, tutuklanan ve meslekten ihraç edilen bürokrat sayısı nedir? Bürokratlar kimlerdir?


4. Ankara Yaşamkent'te inşa edilen rezidans binasının sahipleri kimlerdir?


5. Ankara Yaşamkent’te inşa edilen konut olarak projelendirilmiş, hastane olmaya elverişli olmayan rezidans binasının kiralanması konusunda Bakanlık tarafından denetleme neden yapılmamıştır?


6. Ankara Yaşamkent’te inşa edilen konut olarak projelendirilmiş, hastane olmaya elverişli olmayan rezidans binasına 1 yıl boyunca kullanılmadan kira ödendiği iddiası doğru mudur? iddia doğru ise, kira ödemesi işlemini onaylayan yetkililer kimlerdir?


7. Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasının Bakanlığa 10 yıllığına aylık 354 bin TL’ye kiralanması hususunda soruşturma başlatılmış mıdır? Güncel akıbeti nedir?


8. Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasının kullanılmadan 1 yıl boyunca kira verilmesinden doğan kamu zararı nasıl karşılanacaktır?


9. Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasının hastane olmaya elverişli olduğu raporu kim ya da kimler tarafından imzalanmıştır?


10. Sağlık Bakanlığının Ankara Yaşamkent’te inşa edilen rezidans binasının kiralanması işlemi ile ilgili idari denetimleri yapmamasının sebebi nedir?


11.2014- 2017 yılları arasında sağlık kurum ve kuruluşlarınca yapılan kiralama işlemlerinden denetime tabi tutulmayanların sayısı kaçtır?


12.2014- 2017 yılları arasında sağlık kurum ve kuruluşlarınca yapılan kiralama işlemleri sebebiyle yapılan ödetmeler tutarı ne kadardır?






Geri Dön