20 / 04 / 2024

Ankara Yavuz Sultan Selim Bulvarı açıldı!

Ankara Yavuz Sultan Selim Bulvarı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde verdiği 27 şehit ve 221 gazisiyle kahramanlık destanı yazan Keçiören’de Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve 88 farklı hizmetin açılışını yaptı.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde verdiği 27 şehit ve 221 gazisiyle kahramanlık destanı yazan Keçiören’de Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve 88 farklı hizmetin açılışını yaptı.

 

Keçiören trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatması beklenen ve ilçeye ikinci giriş kapısı niteliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nın açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

 

YENİ BULVAR TRAFİK ÇİLESİNİ ÇÖZECEK

Törende halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan toplam yatırım bedeli 1 milyar 955 milyon lirayı bulan eserlerin Başkent’e hayırlı olmasını dileyerek, “Açılışını yaptığımız eserlerin en önemlilerinden biri Yavuz Sultan Selim Bulvarı’dır. Keçiören Ankaramızın ikinci büyük ilçesidir. Ülke genelinde de hayli ön sıralarda yer alıyor. Güney istikametindeki tek giriş çıkış yeri Fatih Köprüsü yıllardır tüm yükü tek başına taşıyordu. Özellikle trafik çilesini yakından biliyorum. İnşallah Yavuz Sultan Selim Bulvarı bu sıkıntıyı çözecek” dedi. Keçiören Metrosu’nun da yakın bir zamanda hizmete açılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an test sürüşleri devam ediyor. Keçiören Metrosu buraya farklı bir moderniteyi de getirecek. Keçiören’deki vatandaşlarımızın oturdukları yerlerin de fiyatları uçacak. Bir şehre hizmet etmek sadece gönül işi değil, vizyon işidir. Millete hizmet etmek aşk ile olur, vizyonunuz yoksa oraya hizmet edemezsiniz. Biz yola çıkarken ne dedik, insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik, bu yola böyle çıktık” diye konuştu.

 

KEÇİÖREN 15 TEMMUZ’DA DESTAN YAZDI

Milleti karşısına alanların bedbaht olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıktığı yolda milletin kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını kaydederek şu mesajları verdi:

 

“15 Temmuz’da olduğu gibi gerekirse canını ortaya koyarak iradesi için çalışanlara sahip çıktı bu millet. Bu millet farklı, bu millet aziz, yüce. Keçiören başta olmak üzere tüm Ankara tarihe geçecek bir destan yazdı. Genelkurmay kavşağında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafından şehit olanların arasında çok sayıda Keçiörenli var. Rahat evlerinden çıkıp evlatlarının geleceğini korumak için şehadete koşan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum, Allah’tan rahmet diliyorum. Helikopterler gökten ölüm kusarken yetişebilse kuyruğundan tutup yere çarpacak olanların önünde kim durabilir? Binaların üzerinden eline ne geçtiyse fırlatan bir şehrin evlatları izin verir mi? Vermedi ve vermeyecek. Ben milletimi Allah için seviyorum. Bu yolda milletimizle dimdik duracağız. 15 Temmuz gecesi gösterdiği duruştan dolayı her türlü teşekkürü hak ediyor. Mamak, Kazan, Kızılcahamam, Sincan tüm Ankara gazilik ve kahramanlık ünvanını hak ediyor.”

 

KEÇİÖREN METROSU YIL BAŞINDA HİZMETE GİRECEK

Başbakan Binali Yıldırım da, Keçiören’in ulaşım sorununu hafifletmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “31 Ağustos’ta Keçiören Metrosu’nun test sürüşlerine başladık. Yakın zamanda sene başından itibaren Keçiören Metrosu hizmete giriyor, ulaşım çilesi sona eriyor. Bütün Keçiörenliler sevinecek, ama iki genç üzülecek. Yazdıkları tweet’te diyor ki ‘Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin’. Metro bitiyor, ama sizin aşkınız hiç bitmesin gençler” diye konuştu. Açılışını yaptıkları Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nın Selçuklu, Gülhane ve Basın caddelerinin kesişiminden başladığına işaret eden Başbakan Yıldırım, “Bulvar 2 şeritli gidiş ve geliş olarak tamamlandı. Trafik yüzde 40 oranında rahatlayacak. Fatih Köprüsü’nün yükü alınacak. Keçiören’in alternatif çıkışı yoktu, ama bu bulvarla alternatif çıkışı da olmuş olacak” dedi.

 

Bugün 88 projenin toplu açılışını yaptıklarına dikkat çeken Başbakan, “Ankara için helal olsun, daha fazlasına layık. Biz sizler için bütün şehirlere örnek olacak şekilde şehircilik çalışması yapıyoruz. Bugün Dünya Şehircilik Günü. Bu anlamda ayrıca mutluluk yaşıyoruz. Ankara’yı hızlı tren ağlarının merkezi yapacağız” mesajını verdi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol heyeti kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Tören sırasında ayrıca sinevizyondan açılışı yapılan tesislere canlı bağlantı da yapıldı.



Keçiören Belediyesi


Geri Dön