24 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle Belediye binası yenileniyor!

Ankara Yenimahalle Belediye binası yenileniyor!

İlçeye sosyo-kültürel ve sportif merkezler kazandıran Yenimahalle Belediyesi şimdi de belediye binasına el attı. Belediye binasının tüm katlarını yenileyen Yenimahalle Belediyesi, dış cephe tadilatına girdi.



İlçeye sosyo-kültürel ve sportif merkezler kazandıran Yenimahalle Belediyesi şimdi de belediye binasına el attı. Belediye binasının tüm katlarını yenileyen Yenimahalle Belediyesi, dış cephe tadilatına girdi. Yenimahalle Belediyesi dış cephesi hem modern bir yüze kavuşacak hem de hem de ısı yalıtımı yapılarak tasarruf yapılacak.

Dönemin Yenimahalle Belediye Başkanları Mustafa Vuran tarafından 1984 yılında yapımına başlanan ve 1989’da Abdurrahman Oğultürk döneminde tamamlanarak hizmete açılan Yenimahalle Belediyesi Başkanlık Binası’nda yenilenme çalışmaları başladı.


YÜZDE 40 TASARRUF YAPILACAK

İlk olarak belediye binasının VIP girişini yenileyen, belediyeye bir misafir yemek salonu kazandıran Başkan Yaşar, şimdi de dış cephe yenilemesi için harekete geçti. Böylece belediye başkanlık binası hem estetik bir görüntüye sahip olacak hem de yapılacak yalıtım çalışmalarıyla enerji tasarrufu sağlanacak.

Uzun ömürlü, ekonomik, estetik ve hafif olması sebebiyle alüminyum kompozit cephe ile kaplanacak binanın cam kısımlarda ise ısı yalıtımlı tentasol yeşil çift camlı silikon cephe tercih edilecek. Tamamı TSE standartlarına uygun ısı yalıtımlı malzemeler ile kaplanacak olan cephe, ısıtma ve soğutma maliyetlerinde büyük bir azalmaya sebep olacak.2016 yılında tamamlanması öngörülen çalışmalarla başkanlık binası çok kısa süre içerisinde yeni görüntüsüne kavuşmuş olacak.


HİZMETLERİMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE YENİLENECEK

Başkan Yaşar, imar planında semt hali ve katlı otopark alanı olarak görünen ve uzun uğraşları neticesinde 26 yıl sonra yapılan imar değişikliği ile hizmet alanına dönüşen belediye binasında dış cephe çalışmasına start verdiklerini söyledi. Çalışmalar tamamlandığında binanın yeni bir görüntüye kavuşacağını söyleyen Yaşar, “Yıllardır vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde ilçemize tam donanımlı sosyal tesisler kazandırdık. Ancak mevcut belediye binamız Yenimahalle’ye yakışmayacak şekilde eskidi. Bunun neticesinde bina içerisinde ve çevresinde bir takım çalışmalar başlattık. Önce VIP girişi yenileterek, modern bir karşılama salonu kazandırdık. Ayrıca bir takım çevre düzenlemeleri ile belediye çevresini yeniledik. Şimdi sırada binanın dış cephesi var. Çalışmalar tamamlandığında binamız hem görsel güzellik kazanacak hem de ısı yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlanacak” dedi.



Ticari Hayat 


Geri Dön