26 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden inşaat sektörüne tam destek!

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden inşaat sektörüne tam destek!

İMKON ve Yenimahalle Belediyesi arasında, inşaatlarda çalışanların mesleki yeterliliklerini arttırmaya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.



(İMKON) İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ve Yenimahalle Belediyesi arasında, inşaatlarda çalışanların mesleki yeterliliklerini arttırmaya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

 

İnşaat sektöründe çalışan işçi ve ustalarda mesleki yeterlilik belgesi zorunlu tutuluyor. Kanuna göre belgesi olmayan işçiler inşaatlarda çalışamayacak.

 

FETHİ YAŞAR: “YETERLİLİK BELGESİNİ DESTEKLİYORUZ”

 

Ankara’da, Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Fethi Yaşar, zorunlu olan yeterlilik belgesini desteklediklerini söyledi.

Ankara’da çalışacak inşaat işçilerinin eğitimini İMKON ile birlikte vereceklerini söyleyen Yaşar; “Yenimahalle Belediyesi olarak sonuna kadar arkasında duracağız, eksikleri varsa gidereceğiz. Buradan belge ve diplomasını alan vatandaşlarımızın da iyi bir şekilde iş bulmaları sağlanacaktır. Ülkemize, Ankara’mıza ve Yenimahalle’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 
İMKON BAŞKANI TELLİOĞLU:
“ÖYLE ŞANTİYELER GÖRDÜK Kİ SURİYE’DEKİ SAVAŞ ALANINDAN FARKSIZ”

 

Şantiyelerde kötü şartlar altında çalışıldığını belirten İMKON Başkanı Tellioğlu, “Öyle şantiyeler gördük ki, iş güvenliği bildiğiniz ciddi kuruluşlardan fazla. İntihar edilmeye kalksa zor intihar edilir. Ama öyle şantiyeler de gördük ki ya Suriye’deki savaşa git ya da oralarda dolan.” diyerek gözlemlerini aktardı.

 

TELLİOĞLU:
“YENİMAHALLE BELEDİYESİ, İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA JEST YAPMIŞTIR”

 

Yapılan protokolle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın sektör çalışanlarına jest yaptığını söyleyen Tellioğlu şöyle devam etti.

 

“Bugün Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde onun çalışanları üzerinden konuşuyoruz ama aslında Yenimahalle Belediye Başkanımız bu jesti sadece kendi çalışanlarına değil, Yenimahalle’deki sektörde çalışanlara ve Ankara’daki yaklaşık 20 bine yakın inşaat sektöründe çalışan ustalara yönelik te yaptığı bir jesttir.”

  

SİSTEM, HEM ÇALIŞANI HEMDE VATANDAŞIN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

 

Protokol imza töreninde belgelendirme ve eğitim sisteminin detaylarını anlatan İMKON Başkanı; “İşin faydası şu, sistem ne diyor? Usta mısın değil misin. Adamın evini yapıyorsun, doğalgaz kaçağı için evine tamire gidiyorsun. Adamın elektrik tesisatının kaçağını düzeltmeye gidiyorsun. Belki de usta değilsin. Yanlış yaptığın bir bağlantıdan dolayı orada birçok insanın hayatını karartmaya sebep olacaksın. Sistem dolayısı ile senin yeterliliğini ölçelim diyor. Sen usta isen problem yok.” dedi.

 

 

EĞİTİM VE SINAV SİSTEMİ AVRUPA STANDARTLARINDA

 

İMKON tarafından gerçekleştirilen mesleki sınavlar teorik ve uygulama şeklinde iki aşamada yapılıyor. Avrupa standartlarında gerçekleştirilen sınav sisteminin yapılış şekli ile ilgili bilgi veren İMKON Başkanı; “Bu belge tamamen sınavın başından sonuna kadar ID kodu ile, kamera kayıtları altında alınan, sınavın 5 dakikası bile kayıt dışında kalmayan, bütün çalışanların ıslak imzası, kimlik kontrolü kamera kayıtları altında yapılarak, ayrıca 2 adet harddiske arşivlenerek kayıt altında tutulan bir sınav sistemi var.” dedi.

 

SAHTELİĞE KARŞI BARKOD SİSTEMİ

 

Yurtdışında zorunluluğu ve geçerliliği olan belgenin sahte olup olmadığı barkod sistemi ile kontrol edilebiliyor. Sistemle kişinin nerede sınava girdiği ve kaç puanla geçtiği uzaktan denetlenebiliyor.


Geri Dön