19 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle imar bakımından güçlü duruma gelecek

Ankara Yenimahalle imar bakımından güçlü duruma gelecek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle Belediyesinin taksitlendirilmiş devlet borcu dışında 1 kuruş kimseye borcu yok. Bu ço



Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeyi 135 milyon lira borçla devraldığını belirterek, "67.5 milyonu taksitlendirilmiş borçtu. Bu 50 milyona düştü" diye konuştu.

Yapımı süren Kültür ve Kongre Merkezi için alınan kredinin önemli bir kısmının da ödendiğini kaydeden Yaşar, "Ne bir müteahhide, ne bir devlet kurumuna, ne bir çalışana, ne KEY ödemesi... Yenimahalle Belediyesinin taksitlendirilmiş devlet borcu dışında 1 kuruş kimseye borcu yok. Bu çok önemli bir adım. Yenimahalle Belediyesini o hale getirdik" ifadesini kullandı.

-BÄ°R YILDA YAPILANLAR-
Göreve geldiği bir yılı aşkın sürede yaptıklarına da değinen Yaşar, şunları söyledi:
"Geçen sene 17 tane park, 9 sağlık ocağı yaptık. Bir hastane yaptık. 120 bin ton asfalt döktük. Yenimahalle 5. Sokak'ta çok büyük bir Taşkın Sokak düzenlemesi yaptık. Oradaki bir binamızı yeniden insanların hizmetine sunduk. Sabancı Yüzme Havuzu'nu yeniden yaptık. Karşıyaka İş Merkezi'nde büyük bir diş polikliniğini halkımızın hizmetine sunduk. Hasan Doğan Stadyumu'nu tamamladık. Yakacık Mesire Alanı'nı çok önemli masraf yaparak tamamladık. Belediyeye yeniden dizayn verdik. Çeşitli eksikliklerini giderdik. Belediyedeki bilgisayar ağını yeniden yaptık."

-"İLÇEYİ İMAR BAKIMINDAN ÇOK GÜÇLÜ DURUMA GETİRECEĞİZ"
Belediyenin yol ve alt yapı çalışmalarına da değinen Yaşar, bu çalışmalarda kullanılmak üzere 110 iş makinesi aldıklarını söyledi.

"Bu aldığımız makinelerle yeni mahalleyi çok kısa zamanda imar bakımından çok güçlü duruma getireceğiz" diyen Yaşar, 20-30 yıldır açılmayan yolları açtıklarını belirtti.

"Geçen sene 700 bin metrekare yol açtıklarını, bu sene ise 1 milyon metrekare yol açmayı hedeflediklerini" ifade eden Yaşar, "Önemli bir kısmını da açtık şu anda. Bunu açtığımız zaman Yenimahalle'de ulaşım belli bölgelerde daha çok rahatlayacak" dedi.
AA


Geri Dön