29 / 03 / 2024

Ankara Yenimahalle'de 1.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara Yenimahalle'de 1.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Ankara Gayrimenkul Satış (22) İcra Müdürlüğü, Ankara ili Yenimahalle ilçesi Yukarı Yahyalar mahallesi Şehit Hakkı Sözer sokakta bulunan 2.135 metrekare arsayı 1 milyon 245 bin 675,54 TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 24 Ocak 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;

T.C.  Ankara  GAYRİMENKUL SATIŞ (22) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Dosya No : 2011/72 iş.

Satılmasına karar verilen gavriıaenkıılün cinsi, kruneti. evsafı Satış Şartları :

TAŞINMAZIN ACIK ARTTIRMA İLANI

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Yukarı Yahyalar Mahallesi, Şehit Hakkı Süzer Sokakta 22,176,178 180 kapı nolıı gecekonduların bulunduğu yere rastlayan imarın, 60456 ada, 7 parseli teşkil eden, 2.135,00 m2 arsa vasıflı taşınmazın, üzerinde bulunan muhtesaliar, çeşitli cins ve yaşdaki ağaçlan ile birlikte hissedarlar arasındaki ortaklığın giderilmesi için açık artırma suretiyle satılacaktır.

İMAR DURUMU: 1/1000 ölçekli, 84220 nouı parselasyon planı kapsamında E: 1.20, ltoH2,50 metre yapılaşma koşullan ite konut kullanımında kaldığı bildirilmiştir.

Gayrimeakullerin geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 1.245.675.54.TL % 18 KDV Alıcıya aittir.

f- Satış 24/01/2012 günü, saat I4:l5'den I4;25'e kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonunda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve riiçbanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihaleolunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artmamı taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 03/02/2012 günü,saat 14:15'den 14:25'e kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonunda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malm tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Açık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20 si nispetinde nakit pey akçesi (TL) yada bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (Dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek özere mehil verilebilir, Kalma değer vergisi, ihale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek M tapu harcı satm alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 55 gtin içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, baklan tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden »demek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yeıinilir. Bu artırmada teklifin İİK 129. maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farken ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7- Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/721.Ş. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmalan rica olunur. 13/10/2011

(lc.tf.K.126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No; 27

Basın No: 65295 www.bik.gov.tr

İlanı görmek için tıklayın!


Geri Dön