19 / 04 / 2024

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanı ağaçlandırıldı!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanı ağaçlandırıldı!

Çubuk'un Esenboğa Mahallesi'ne kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde ağaçlandırma çalışması başladı. Orman Ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmasının ilk etabında 10 bin 500 ağaç dikildi...




TOKİ tarafından Ankara’da inşa edilecek olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanında, düzenlenen törenle ağaçlandırma çalışması yapıldı.

 

Kampüsü Çubuk'un Esenboğa Mahallesi'ne kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde ağaçlandırma çalışması başladı. Orman Ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmasının ilk etabında 10 bin 500 ağaç dikildi. İlk ağaçları üniversite öğrencileri toprakla buluşturdu.


Kampüs binalarının ihalesi tamamlandı 

 

Yıldırım Beyazıt Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, TOKİ’nin inşa edeceği kampüs ile ilgili olarak da, ilk etapta yapılacak binaların inşaat ihalesinin bittiğini ifade etti. Doğan, inşaatın başlaması için askı süresinin dolmasını beklediklerini kaydetti. İnşaat süresinin 550 gün olduğunu anlatan Doğan, “Bu dönem başına yetişmiyor ama hedefimiz gelecek dönem başına yetişmesidir. İlk olarak yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanı olan bir üniversite binası yapılacak. Kampusun değişik yerlerinde bunun gibi çok sayıda ağaçlandırma olacak. O yüzden bu daha başlangıç diyoruz inşallah" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler yerleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdular.

 


Toki Haber


Geri Dön