24 / 04 / 2024

Ankara'da 2017 yılında 13 üst geçit hizmete açılacak!

Ankara'da 2017 yılında 13 üst geçit hizmete açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, geçen yıl çalışmalarına başlanan 7 yaya üst geçidinin yapımına devam edildiği, 6 yeni yaya üst geçidinin de yeni dönem programına alındığı kaydedildi.



2016’da 8 yaya üst geçidini Ankaralıların hizmetine sunduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, yapımı süren üst geçitlerden 3’ünün Keçiören’de(Fatih Caddesi FTZ AVM önü, Kalaba Lisesi önü ve Meteoroloji lojmanları önü) olduğunu söyledi. Üçpınar, yapımı devam eden diğer üst geçitlerin ise Çubuk Yolu ÖSYM Binası önü, İstanbul Yolu Açık Ceza İnfaz Kurumu önü, Anadolu Bulvarı ile 1297 Cadde kesişimi ve Anadolu Bulvarı’ndaki YDA Park Avenue konutları yakınında olduğunu belirtti. Üçpınar, bu yıl yapılacak 6 yeni üst geçidin de nereye konulacağı hakkında bilgi verdi.


İLK 6 AYDA YAPILACAKLAR

1) Samsun Yolu üzeri(Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri arası).

2) Batı Bulvarı üzeri(Batı Koleji önü). 

3) Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı Dışkapı Mevki Hastanesi önü. 

4) Samsun Yolu Manolya Sitesi önü.


SENE SONUNA KADAR YAPILACAKLAR

5) Öveçler 1071 Malazgirt Bulvarı’nda, yıkılan gecekondunun bulunduğu bölge.

6) Hipodrom Caddesi Adliye Ek Binası önü.


YHT GARI LİSTEDE YOK

Öte yandan, Hürriyet Ankara’nın daha önce iki kez gündeme getirdiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin, “Yer bulunur bulunmaz proje ihalesine çıkacağız” dediği YHT Garı önüne yapılacak yaya üst geçidinin 2017’de yapılacak üst geçit projeleri arasında yer almaması dikkat çekti.


Hürriyet


Geri Dön