27 / 04 / 2024

Ankara'da 3. kişilere arsa satan suç örgütü yakalandı!

Ankara'da 3. kişilere arsa satan suç örgütü yakalandı!

Ankara'da yüksek değerdeki arsa ve tarlaları bir tapu memurunun da yardımıyla sahte kimlik ve dosyalar ile üçüncü kişilere sattıkları iddia edilen suç örgütü üyesi 6 kişi gözaltına alındı.



Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gölbaşı ve Yenimahalle'de arsa ve tarlalarının, haberleri olmadan satıldığı yönünde artan şikâyetler üzerine, tapu dolandırıcılarına yönelik teknik ve fiziki çalışma başlattı. Mali şube polisleri, uzun süre tapuda işlem yapmayan bazı yaşlı kişilerin Yenimahalle ve Gölbaşı'ndaki ortalama 6 milyon lira değerindeki arsalarının haberleri olmadan başka kişilere satıldığını belirledi. Soruşturmayı genişleten ekipler, şüphelilerin bir tapu memuru ile anlaşarak yaşlı kişilerin yüksek değerdeki arsa ve tarlalarının tapu defterindeki fotoğraflarını değiştirdiğini, ardından başka bir kişiye bu tapu defterindeki arsa sahibinin sahte kimliğini çıkarttıklarını ve bu arsayı sahte dosya ile mağdur üçüncü kişilere sattıklarını tespit etti. Şüphelilerin bu şekilde yüksek değerli arsalardan 100 milyon lira değerinde arsa satışı gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Örgütün Gölbaşı Tapu Müdürlüğü'nde görevli şüpheli memur Şahimerdan Ş.'nin (52) yardımıyla dolandırıcılığı yaptığı ortaya çıktı. 


ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kimlikleri belirlenen şüphelilerden suç örgütü elebaşı Numan A. (38), Osman K. (60), Ünsal D. (55), Cafer Ç. (61) ve Nazım B. (64), Gölbaşı Tapu Müdürlüğü'nde benzer şekilde 6 milyon lira değerinde arsayı satmaya çalışırken Mali Şube polislerince gözaltına alındı. Bu şüphelilere yardım ettiği belirlenen tapuda görevli şüpheli memur Şahimerdan Ş. de belirlenen adresinde yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 


Sabah Ankara




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ankara'da yüksek değerdeki arsa ve tarlaları bir tapu memurunun da yardımıyla sahte kimlik ve dosyalar ile üçüncü kişilere sattıkları iddia edilen suç örgütü üyesi 6 kişi gözaltına alındı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerinde arsa ve tarlalarının haberleri olmadan satıldığı yönünde artan şikayetler üzerine, tapu dolandırıcılarına yönelik teknik ve fiziki çalışma başlattı.


HABERLERİ OLMADAN ARSALARI SATILDI

Çalışmalar sonucunda mali şube polisleri, uzun süre tapuda işlem yapmayan bazı yaşlı kişilerin Yenimahalle ve Gölbaşı'ndaki ortalama 6 milyon lira değerindeki arsalarının haberleri olmadan başka kişilere satıldığını belirledi.


Geri Dön