19 / 04 / 2024

Ankara'da 49 okulun bahçesine asfalt çalışması yapılıyor!

Ankara'da 49 okulun bahçesine asfalt çalışması yapılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi, okullara asfalt desteği için çalışmalara hız verdi. İlk etapta toplam 49 okulun bahçesinin asfalt çalışmaları yapılıyor..



Büyükşehir Belediyesi tarafından okulların ihtiyaçlarının belirlenmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan toplantılar sonucu ilk etapta Altındağ, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde bulunan toplam 49 okulun bahçesinin asfalt serimi, bakımı ve onarımı yapılıyor. 

Okul müdürlerinin taleplerinin değerlendirildiğini belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ilk etapta 49 okulun bahçesine asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarını programa aldıklarını söyledi. 

Okul bahçelerinde asfalt serim, yama, bakım, onarım, tadilat çalışması yapacaklarını, ızgara ve mangalların elden geçirileceğini anlatan Üçpınar, çalışmaların hızla devam edeceğini, yeni gelecek taleplerin de değerlendirileceğini söyledi. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilk olarak Etimesgut'ta bulunan Erzurumlu İbrahim Hakkı Ortaokulu, Altındağ Karapürçek'te bulunan Muradiye Okulları ve Yenimahalle İlçesi'nde bulunan Fatih llkokulu'nun bahçeleri asfaltlanarak, öğrencilerin kullanımı için daha rahat ve konforlu hale getirildi. 


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, okullardan gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilk etapta 49 okulun bahçesinin asfalt çalışması yapılması programlandı. İlk etapta düzenleme yapılacak okullar şunlar: Özel Muradiye Okulları (Karapürçek),  Ankara  Anadolu Lisesi, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Okulu, Cumhuriyet İlkokulu, İnönü İlkokulu, Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necatibey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Ankara Ticaret Meslek Lisesi, Nihat Başakar İlkokulu, Halil Naci Mıhçıoğlu İlkokulu, Battalgazi Ortaokulu, 13 Ekim İlkokulu, Ahiler Ortaokulu, Tandoğan İlkokulu, Ali Ersoy İlkokulu, Uluğbey İlkokuluOrtaokulu, Ankara Lisesi (Anadolu). 


Atatürk İlk ve Ortaokulu, Ali Suavi Ortaokulu, İstiklal İlkokulu, Türkkonut Yaprak Anaokulu, Nasreddin Hoca İlkokulu, Özkan Erdek Mesleki Eğitim Merkezi, Etimesgut Halk Eğitim Merkezi, Yapracık Şehit Öğretmen Dilay Turan Ortaokulu, Erzurumlu İbrahim Hakkı Ortaokulu,  TOKİ  Göksu Ortaokulu, Nurettin Ersin İlk ve Orta Okulu, Satı Kadın Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Fatma-Hacı Hüseyin Akgül Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ufuk Arslan Anadolu Lisesi,Toplu Konut İdaresi Anadolu Lisesi, Mehmetçik Anadolu Lisesi. 

Şevket Raşit Hatipoğlu Anadolu Lisesi, Kaya Beyazıtoğlu Anadolu Lisesi, Mevlana Ortaokulu, Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi, Ostim Mesleki Eğitim Merkezi, Yunus Emre İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Dede Korkut İlkokulu, Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yayalar - Durali Bezci İlk/ Ortaokulu, Fatih İlkokulu, Ülkü Ahmet Durusoy Ortaokulu, Atakent İlkokulu, Kardelen Ortaokulu. 


Belde


Geri Dön