29 / 03 / 2024

Ankara'da 870 konutun temelleri atıldı!

Ankara'da 870 konutun temelleri atıldı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde 870 konutun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Yalçm Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Ankara'nın Mamak ilçesinde 870 konutun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Yalçm Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve  TOKİ  Başkam Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 


TÜRKİYE KALKMIYOR, GELİŞİYOR 

Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 7 milyondan fada binanın iki sebepten dolayı değişmesi gerektiğini söyledi. Bu sebepleri ise ülke'ııin deprem kuşağı bölgesinde olması ve yeni Türkiye'ye uygun hale getirilmesi olarak açıkladı. Ülke'nin her tarafının şantiyeye çevrilmiş olmasını, refah seviyesinin yükseldiğini gösteren bir ölçüt olduğunu ifade eden Güllüce, beton makinelerinin çalışmasının da Türkiye'nin kalkındığı anlamına geldiğüıi belirtti. 


ŞEHRİN DOKUSU BOZULMAYACAK 

TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan ise 2023 yılma kadar 6,5 müyon konutun dönüştürülmesinin hedeflendiğini anlattı. Yapüacak TOKİ projelerinin şehirlerin tarihi, kültürel ve doğal çevresini titizlikle koruyacağım belirten Turan, "TOKİ'nin ürettiği konut sayısının, yeni kalkınma programı ile artacağını söyledi. Bakan Güllüce ve TOKİ Başkam Ergün, beton makinesinin butonuna basarak konutların temel atma işlemini başlattı. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön