27 / 04 / 2024

Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı; "Ankara'da, alt gelir gurubuna yönelik, konut açığı oluşmakta" şeklinde ifadelerde bulundu.



Ankara'da özellikle son yıllarda, yeni yapılan konut projelerinin, üst gelir gurubuna yönelik olduğu dikkati çekmektedir. Ancak önümüzdeki yıllarda, Ankara'da, sabit ve alt gelir gurubuna yönelik, ciddi bir konut açığı olacağını öngörmekteyiz. Bunun nedeni; arsa maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Bu yüzden yüklenici firmalar, maliyet esaslarını dikkate alarak, lüks konut üretmek zorunda kalmaktadır.

Bunun, önümüzdeki yıllarda, bir takım sosyo-ekonomik sorunlara yol açacağını tahmin ediyoruz. Bunlardan en önemlisi, eski konutların, yüksek kira bedelleri olacaktır. Sabit ve alt gelir gurubu olan vatandaşlarımız, uygun fiyatlı konut kiralamada zorlanacaktır. Önümüzdeki yıllarda kamuoyunun gündemine geleceğine öngördüğümüz bu sorunu çözmek için,  TOKİ  ve Yerel yönetimleri, alt yapısı hazırlanmış toplu konut projelerine yönelik, uygun fiyatlı arsa üretmeye çağırıyoruz.


Ömer Baki Yazıcı

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı




Geri Dön