26 / 04 / 2024

Ankara'da apartman altı galeriler göçe zorluyor!

Ankara'da apartman altı galeriler göçe zorluyor!

Ankara'nın birçok semtinde LPG'li araçlar nedeniyle facialara zemin hazırlayan apartman altı oto galerileri, mahalleliye ev sattırıyor.



Ankara'nın birçok semtinde LPG'li araçlar nedeniyle facialara zemin hazırlayan apartman altı oto galerileri, mahalleliye ev sattırıyor

İçişleri Bakanlığı'nın oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına yönelik yayınladığı genelgeye rağmen oto galerilerinin kent içinde faaliyeti devam ediyor. Emek, Bahçeli, Subayevleri, İç Aydınlık gibi trafiğin yoğun olduğu semtlerde kümelenmiş galeriler, bir yandan LPG'li araçları nedeniyle patlama ve yangın riskini büyütürken, ellerindeki satılık araçlarla kaldırım ve yolları işgal ediyor. Uzmanlar, apartman altı oto galerilerinin sakıncalarına işaret ederken, özellikle LPG'li araçların son derece tehlikeli olduğunu belirtiyor. 


'EVİNİ SATAN KAÇIYOR' 

Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Rıza Kumru, oto galerilerinin günlük yaşamı çekilmez hale getirmesi nedeniyle mahalle sakinlerinin evini satmak zorunda kaldıklarnı ifade etti. Kumru,"Özellikle İrfan Baştuğ Caddesi'nde yoğunlaşan galeriler yüzünden apartman sakinleri kendi araçlarını binalarının önüne park edemiyor. Bu yüzden dairesini satıp gidenler oldu. Maddi durumu iyi olanlar evlerini satıp başka yerlere gidiyor" dedi. Yukarı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu da "Bahçeli ve Emek bölgesinde çok fazla galeri var. Bizim burada da Akdeniz ve Kazakistan caddeleri üzerinde galeriler var. Vatandaş buralardan geçerken büyük sıkıntı yaşıyor. Bilhassa amalar ve diğer engelli yakınlarından çok fazla şikâyet geliyor bize. İnsanlar evlerinin önünde araçlarına yer bulamıyor. Tüm galeriler Esenboğa yolunda yapılan otomotiv satış merkezine taşınacak diye duyuyoruz. O zaman trafik de mahalleli de rahatlayacak* diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön