18 / 04 / 2024

Ankara'da çevre görevlilerine eğitim verildi!

Ankara'da çevre görevlilerine eğitim verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla devam eden çevre görevlisi eğitimlerinin son halkası Ankara'da gerçekleşti. 4 Otel de verilen eğitime 1500 kişi katıldı.



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü öncülüğünde Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından düzenlenen Çevre Görevlisi eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.


Bakanlığın uzman ekipleri tarafından verilen çevre görevlisi eğitimleri 18 Ekim de Ankara’da 4 otel de başladı ve 20 Ekimde sona erdi.


Bu eğitim yalnızca çevre mühendislerine yönelik olup, katılımcılara yönetmelik, çevre mevzuatı, genelgeler ve saha çalışmaların da karşılaşacakları sorunlar hakkında bakanlık uzman ekipleri tarafından eğitim verildi. Eğitim sonunda çevre mühendislerine sertifika verilmiş olup, sertifika ile çevre görevlisi olarak, sanayi kuruluşları ve Çevre danışmanlık firmalarında istihdam 1500 çevre mühendisine yeni iş imkânı sağlanmıştır.


Şu ana kadar toplam 1900 kişiye eğitim veren bakanlık yılsonu itibariyle 2 Bin 500 kişiye eğitim vermeyi hedeflemektedir.


Geri Dön