28 / 03 / 2024

Ankara'da dar gelirliler için 150 bin konut yapılacak!

Ankara'da dar gelirliler için 150 bin konut yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'da dar gelirliler için '150 bin konutluk Güney Konut Projesi'ne başlayacağız ve yeni bir kent yapacağız" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentteki bin civarında mahalle (köy) muhtarıyla bir araya gelerek, çalışmaları ve ilçelere yapılacak yatırımları anlattı. 


Gökçek, Büyükşehri Belediyesi'nin çevre ilçelere yaptığı yatırımları kalem kalem muhtarlara fotoğraflarıyla anlattı. Bin civarında muhtarla ATO Congresium'da bir araya gelen Gökçek, "Yıldız Ülkenin Marka Şehri" adı altında Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını anlattı. Gökçek, yaklaşık 2 saat süren brifingini, dev ekrandan çalışmaların eski-yeni fotoğraf ve görüntülerinin yer aldığı 1200 slaytlık sinevizyon gösterimi eşliğinde yaptı. 


"Daire Başkanlığı kuruldu" 

Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı brifingde sözlerine, "Zaman zaman muhtar arkadaşlarımızın istek ve taleplerini almak ve birlikte çeşitli değerlendirmeler yapmak için bir araya geliyoruz. Öncelikle şunu söylemek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl içerisinde belediye meclis kararı almak suretiyle sizlerle irtibatımızı daha sık yapabilmek ve taleplerinizi alabilmek amacıyla 'Belediyeler, Muhtarlıklar Ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı' kurduk. Bunu da sizlere arz etmek isterim" diyerek başladı. 

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin hedeflerinden, dünyanın en büyük temaparkı olacak Ankapark'taki çalışmalardan, başkentin dört bir tarafında yapımı gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti. 


26'sında açılacak 

"Dikmen Vadisi 4 .ve 5. Etap kanayan yaramız" diyerek konuşmasını sürdüren Gökçek, "Buranın yapımını da ideolojik bir grup olaylar çıkartarak 7 senedir engelledi. Seçim sonrası yıkacağız ve sorunu çözeceğiz" dedi.  Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'nin de süratle devam etliğini, 19 binada kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle değişiklik yapılamadığını anlatan Gökçek, bölgenin eski ve yeni fotoğrafları eşliğindeki sunumunda, "Ayın 26'sında Hacı Bayramı Cumhurbaşkanımızla resmen açmış olacağız" dedi. 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Gökçek, 2014 yılında yapılan köprü, alt-üst geçit, yaya üst geçidi, yeni açılan ve genişletilen yollar ve bulvarları da anlatarak, "Asfalt çalışması 2014 yılında tarihi bir rekordur. 4 milyon 807 bin 582 ton asfalt serilmiştir. Yani bu da 4 bin 807 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğinde yol yaptığımız anlamına gelir" diye konuştu. 

Okullara ve üniversitelere yapılan yardımlardan, ilçelerdeki inşaat işlerine, aydınlatma, kaldırım ve bordur çalışmalarından, kentin estetiği için yürütülen çalışmalara kadar pek çok konuda istatistiki bilgi ve fotoğrafları izleyenlerle paylaşan Gökçek, yeşillendirme çalışmaları kapsamında da başkentteki ağaç ve çalı dikiminden de bahsederek, 1994 yılında 2.08 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının, 19,54 metrekareye çıktığını söyledi. 


Ankara'da 1994 yılında 19 olan park sayısının 352'ye çıktığını da kaydeden Gökçek, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Esertepe Parkı'nm da Mayıs ayının 21'in de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını söyledi. 


Su sorunu yok 

ASKİ tarafından yürütülen hizmetleri, yeni yapılan su depolarını, paket arıtma tesislerini, yeni içme suyu ve pissu boru hatlarına da değinen Gökçek, "Barajlarımızda doluluk oranı tarihi rekorumuz sayılabilir. Yüzde 45 oranında... 716 milyon metreküp suyumuz var. Allah bizi susuz bırakmasın. Yıllara göre barajlara gelen su miktarlarını gösteren rakama göre de bu sene başından itibaren 348 milyon metreküp su geldi. Yanı bir yıllık su geldi şimdiden" dedi. 


Sunumunu Başkent'teki ulaşım hizmetlerinden de bahsederek sürdüren Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin en çevreci otobüs filosuna sahip olduğunu, teleferiğin hizmete girdiğini ve günde 12 bin yolcu taşıdığını söyleyerek,  Ankara  ulaşımına ilişkin istatistiki bilgiler verdi. 


Dar gelirliye Güneykent 

"Bundan sonra yapılacaklar" başlığı altında konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek: Ankaparak, Hıdırlıktepe, Mamak Kentsel Dönüşüm, Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara 2. Etaba, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Havaalanı Metrosu, Euar Alanı, Oto Galeri, Yeni Hal, Ankara Boğazı, İnanç ve Tarih Müzesi'nin bitirilmesinin hedeflendiğini kaydederek, ayrıca Ankara'da dar gelirliler için "150 bin konutluk Güney Konut Projesi"ne başlanacağını söyledi. 


Bu kapsamda Ankara'da dar gelirliler için yepyeni bir kent kurulacağını anlatan Gökçek, daha sonra da eskiden köy olan mahallerde yapılacak çalışmaları anlattı. Köylerde taziye evleri ve sulama göletleri yapılacağını anlatan Gökçek, daha sonra da yine köylerde tarım ve hayvancılık konusunda yapılacak atılımları madde madde muhtarlara aktardı. 


Milliyet Ankara


Geri Dön