25 / 04 / 2024

Ankara'da emlak sektörü yeni projelerle gelişiyor!

Ankara'da emlak sektörü yeni projelerle gelişiyor!

Emlak sektöründe büyük bir gelişim gösteren başkentte, bir yandan lüks konutlar inşa edilirken, diğer yandan da kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Ankara'da, gayrimenkul piyasası yeni projelerle gelişimini sürdürüyor



Son yıllarda büyük bir inşaat hamlesinin başladığı Ankara'da, gayrimenkul piyasası her geçen gün gelişiyor. Kentin birçok bölgesinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları emlak sektörünü geliştirirken, yeni yatırımların da önünü açıyor. Konut projelerinin hızla devam ettiği Ankara'da, rezidans ve lüks projeler de birbiri ardına hayata geçiriliyor. Başkent, Türkiye'de kentleşme oranı en yüksek olan ikinci il olarak dikkat çekiyor. Bahar aylarının gelmesiyle konut satışında hareketlilik yaşandığı görülüyor. 


Ankara, başkent ilan edilmesinin ardından büyük bir gelişim göstererek hızla gelişti. Gelişimini hız kesmeden devam ettiren Ankara, Türkiye'nin en kalabalık ikinci ili oldu. Ankara'nın nüfusu 5 milyona ulaştı. Başkentteki bu gelişim, kamu ve özel sektör yatırımlarını da beraberinde getirdi. 

Şehir batıya kayıyor Ankara'da son dönemde yerleşim kent dışına doğru kayarken, Çayyolu, Bilkent, İncek, Beysukent ve Ümitköy'deki yerleşimler şehrin batıya doğru ilerlediğini gösteriyor. Bu büyüme şehrin batısındaki arsa ve arazilerin değerlenmesine sebep oluyor. Altındağ, Mamak semtleri ise  TOKİ  tarafından yaptırılan konutlarla, şehrin modern yapısına ayak uydurmaya çalışıyor. Balgat, Dikmen, Çiğdem, Oran gibi yerleşkelerde bulunan lüks iş merkezleri, rezidanslar ve nitelikli projeler çerçevesinde yeni görünümleriyle Konya Yolu'nu prestijli bir bölge haline getiriyor. Bu bölgedeki yapılaşmaların yüksek seviyelere ulaşması sonucunda, bu aks üzerindeki yatırımların İncek aksına doğru kayması bekleniyor. 


Gecekondular dönüşüyor Ankara'nın batı ve kuzeybatı aksı, sanayi bölgeleriyle, AVM'lerle, toplu konutlarla, kooperatif ve yeni oluşum projeleri ile gelişimini sürdürüyor. Bu aks üzerinde yer alan Sincan Yenikent, Batıkent, Eryaman, Elvankent ve Etimesgut gibi semtler değer kazanıyor. Şehrin kuzeyinde bulunan ve bu aksı oluşturan Protokol Yolu üzerindeki Pursaklar, Keçiören ve Altındağ ilçeleri ile doğu aks olarak nitelendirilen NATO yolu üzerindeki Mamak ve Elmadağ ilçeleri çevresinde gerçekleştirilen kentsel gelişim projeleriyle bölgenin eski olumsuz imajı değiştirilmek isteniyor. 


Nitelikli konut ihtiyacı Bakanlıkların kamu kurumlarının, büyük inşaat firmalarının merkezlerinin Ankara'da yer alması nedeniyle başkent, yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. 


Çevre ilçeleri ve kent merkezinde kara, demiryolu, metro ulaşım imkânları ile şehir tüm ilçeleriyle kolay bağlantı kurabiliyor Eskişehir Yolu üzerinde, Yaşamkent'ten sonra bulunan ve batıya doğru uzanan bölgede yapılacak olan plan çalışmaları İle özellikle konut yatırımlarının artacağı düşünülüyor. Türkiye'de en yüksek kentleşme oranının görüldüğü İkinci büyük şehir olan Ankara'da, halâ nitelikli konut ve Ofis İhtiyacı bulunuyor, Ankara'da bahar aylarının gelmesiyle birlikte lansmanları yapılarak satışlarına başlanan lüks konut projelerine de ilginin yoğun olduğu görülüyor. 



Milliyet Ankara 


Geri Dön