25 / 04 / 2024

Ankara'da eski asfalt şantiyesi yeni adliye binası mı olacak?

Ankara'da eski asfalt şantiyesi yeni adliye binası mı olacak?

Ankara'da eski asfalt şantiyesi alanını yeni adliye binası yeri olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, belediye meclislerinin plan değişikliği kararlarını durduracak



Bursa´nın merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa 3. İdare Mahkemesinin,  Ankara  yolu Karayolları eski asfalt şantiyesi alanını yeni adliye binası yeri olarak belirleyen Büyükşehir ve Yıldırım belediye meclislerinin plan değişikliği kararlarının yürütmesini durdurma kararını üst mahkemeye taşıyacaklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Keskin, Kestel, Gürsu belediye başkanları, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Bursa´nın ihtiyaç duyduğu yeni adliyenin Ankara yolu Otosansit girişindeki Karayolları eski asfalt şantiyesi alanına yapılmasına olanak sağlayan, Büyükşehir Belediye Meclisince yapılan 31 Temmuz 2008 tarihli 1/25000 ve 2/5000 ölçekli İmar Planı değişikliklerinin Bursa Barosunun başvurusu üzerine Bursa 3. İdare Mahkemesinin kararıyla yürütmesinin durdurulduğunu hatırlattı.

Sürekli büyüyen Bursa´nın yeni adliye binasına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Keskin, Otosansit yanındaki 37 dönüm arazinin inşaat yapılacak şekilde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına sunulduğunu, 25 Aralık 2008´de tüm işlemleriyle askıdan indirildiğini bildirdi.

Keskin, şöyle devam etti:
"Yasal sürelerde hiçbir itiraz gelmedi. Ne var ki itirazın 60 gün içinde yapılması yasa hükmüyken 2010´da, 600 gün sonra baro, adliye sarayının Yıldırım´da Büyükşehir Belediye Meclisi´nin uygun gördüğü yere yapılmasına itiraz etti. Hukuka saygılı bir belediyeyiz. Bu nedenle süre ve usul yönünden itirazın reddi gerektiği için biz de üst hukuk yoluna gidiyoruz."

Özgen Keskin, adliye sarayı için yeni arsa bulunmasının zor olduğunu, bulunsa bile projesinin meclisten onayının 1-2 yıl daha süreceğini, bunun da bu yatırımın başka illere gitmesi anlamına geleceğini kaydetti.
Demokrasilerde şehrin planlaması ve imarından belediyeler ve meclislerinin sorumlu olduğunu söyleyen Keskin, "Yıldırım, Gürsu ve Kestel halkı adına, onların seçtikleri olarak üst mahkemeye gidiyoruz. Bu hizmet engellenemez" dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü de Bursa´nın hızla büyüdüğünü ve nüfusunun arttığını belirterek, "Dünyanın her yerinde şehirler batıya doğru büyür. Bursa da batıya doğru büyüyor ama şehrin merkezinin dengelenmesi lazım. Bursa´ya tek merkez yetmiyor. İlçelerde de merkezler oluşturulmalı" diye konuştu.
AA


Geri Dön