19 / 04 / 2024

Ankara'da ev alma mantığı değişti!

Ankara'da ev alma mantığı değişti!

KG Yatırım Danışmanlık şirketinin sahibi Kürşat Köşker "Ankara'daki gayrimenkul projeleri önceki yıllara oranla değişiklik gösterdi. Bölgede Arz- talep dengesinde değişimler meydana gelmiştir'' dedi.



KG Yatırım Danışmanlık şirketinin sahibi Kürşat Köşker "Ankara'daki gayrimenkul projeleri önceki yıllara oranla değişiklik gösterdi. Daha önceki yıllarda insanların "Kafamızı sokacak bir evimiz olsun" mantığı artık yerini "Güzel yaşayabileceğimiz, benim ve ailemin mutlu yaşayabileceği yaşam alanımız olsun" noktasına geldi" dedi. 


Ankara'daki gayrimenkul piyasasını büyüteç altına aldık. Konunun uzmanı genç işadamı Kürşat Köşker konuk oldu. KG Yatırım Danışmanlık şirketinin sahibi Kürşat Köşker sorularımızı içtenlikle yanıtladı. 


Sizi tanıyabilir miyiz? 


1977 doğumluyum. İlk. orta ve lise öğrenimimi Kayseri de tamamladım. Afyon Kocatepe Üniversitesinden mezun olduktan sonra 1998 yılında iş hayatıma başladım. Sosyal ve kültürel etkinliklere katılmayı, sosyal projelere destek olmayı ve etüt çalışmalarını seven biriyim. Kendimizi iş alanımızda geliştirerek ticari alanda başarılara imza atmak istiyoruz. 


Köşkeroğlu Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık hakkında neler söylersiniz? 


Köşkeroğlu Gayrimenkul olarak AnkaraÇankaya bölgesinde faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Ankara'da şimdiye kadar birçok projeye danışmanlık yaptık. Sektörümüzle ilgili ana unsur olan "geleceği görmek" hususunda doğru kararlar verdiğimize inanıyoruz. Vizyonlu, ilkeli, bilgili ve en önemlisi olan güvenli hizmet vermeyi kendimize prensip edindik. Ankara'nın Gayrimenkul projelerindeki değişim ile gelişimi yakından takip ediyoruz. Bunlara göre de çözüm üretmeye çalışıyoruz. Alanında uzmanlaşmış arkadaşlarımız ile ekip olarak hizmet vermekteyiz. KG Yatırım Danışmanlık olarak müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız. Değişen dünyanın değişmeyen adresiyiz. 


Gayrimenkul sektörü  Ankara  da 2015 yılını nasıl geçirdi? Siz firma olarak hedeflerinize ulaştınız mı? 


Ankara'daki Gayrimenkul projeleri önceki yıllara oranla değişiklik göstermektedir. Daha önceki yıllarda insanların "kafamızı sokacak bir evimiz olsun " mantığı artık yerini "güzel yaşayabileceğimiz, benim ve ailemin mutlu yaşayabileceği yaşam alanımız olsun" noktasına getirmiştir. Bunun içindir ki 2015 yılında  TOKİ  ve miıteahitler tarafından yapılan bazı projelerin bir kısmı hemen talep görmekle birlikte yapılan belirli bir kısmı fazla talep görmemiştir. Arz- talep dengesinde değişimler meydana gelmiştir. 


Ankara geneline baktığımızda konut arzında bir fazlalık olduğu görülmektedir. Piyasalar için bu durum çok geçerli olmamaktadır. 2015 yılında imar çalışması olan bölgelerde arsalar kolay satılmış, çalışma olmayan gölgelerde ekonomik yapıya göre değişiklik göstermiştir. Biz firma olarak düşündüğümüz hedeflere ulaştık. Piyasa şartlarında iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz.

 

Gayrimenkul sektörü 2016'dan neler bekliyor? 


2016 yılının gayrimenkul sektörü olarak yıl içinde siyasi ve ekonomik gelişmelere göre bir piyasa oluşacağını ve bu gelişmeler doğrultusunda döviz, altın, borsa üçgenindeki yatırım fonlarının değer durumuna göre gayrimenkul sektörü bundan etkilenecektir. Genel itibari ile durgun geçeceğini tahmin ediyor, belirli noktalardaki gayrimenkullerin yakaladığı ivmeyi koruyacağını düşünüyorum. Temennimiz gayrimenkul sektörünün genel itibari ile iyi geçmesidir. 


Ankara'nın gelişen aksları hakkında bilgi verirmisiniz? 


Ankara'da ki gayrimenkul yatırımları sanayi ve ticari, konut, sosyal ve kültürel alanlardan oluşmaktadır. İstanbul yolu üzeri Saray tar uçak fabrikası, lojistik merkezin olduğu bölgeler sanayi ve depolama alanlarının yatırımlarının başını çekmektedir. Ostim, Gimat, Siteler ve ağır sanayi esnafımız buraları etmektedir. Ayrıca bir kısım sanayicimiz Eskişehir yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi bölgesine ticari yatırımlarını yapmaktadırlar. Esenboğa Havalimanı üzerinde fuar alanı ve oto pazarı gibi büyük merkezlerin oluşması, Pursaklar ve Akyurt bölgemizden Çubuğa kadar olan alanı da etkileyecektir. Sanayi ve ticari alanında ki yatırımcılar tesislerini rahat edebilecekleri bölgelere yapmayı tercih ediyorlar. Konut alanındaki yatırımlar şehrin her bölgesinde, her kitleye hitap eden projeler olmakla birlikte, lüks konut konseptinde ki projeler genellikle Eskişehir yolu ile Konya yolu arasında ki aks içerisinde Beytepe, Yumrutepe, İncek, Kızılcaşar, Alacaatlı ve Taşpınar bölgelerinde yoğunlaşmıştır. Konut projelerinde her semtte değişik koııseptlerde projeler bulunmaktadır. Metro ve hızlı tren çalışmalarının şehrin güney batısı ve o bölgedeki yapılan konut projeleri üzerinde etkisi çoktur. Arsalar da bununla birlikte değer kazanmaktadır. 


Gayrimenkul ve arsaya yatırım yapmak isteyenlere tavsiye ve önerileriniz nelerdir? 


Gayrimenkul ve arsa yatırımcılarımıza yapacakları yatırımları amaçlarım belirleyerek ona göre yatırım yapmalarım öneririm. Konut ve ticari yatırımlar farklılıklar gösterir. Yapacakları yatırımlarını iyi bir araştırmadan sonra gerçekleştirebilirler. Arsa yatırımlarında arazinin yerini belirten ölçümlerin yapılması önemlidir. Konut veya işyeri yatırımlarında yer tespiti yapmalarını tavsiye ederim. Tüm gayrimenkul alım ve satımlarında tapu ve belediye bilgilerinin kontrol edilmesi doğru olur. 




Anadolu Gazetesi


Geri Dön