26 / 04 / 2024

Ankara'da geleneksel konut algısı değişti!

Ankara'da geleneksel konut algısı değişti!

Ankara'da geleneksel konut algısı değişti. Son 2-3 yıldan beri inşa edilen konut ve iş merkezi projeleriyle dev bir şantiye görünümü alan Başkent Ankara’da çok sayıda proje tamamlanma noktasına geldi.



‘Geleneksel konut’ algısı değişen Ankara’nın neredeyse her bölgesinde yüksek katlı, sosyal donatı alanlarına sahip, kalite standartları üst seviyede konut projesi inşaatına rastlamak mümkün… Alıcının konuttan beklentisini güncelleyen konut projeleri, görünümü modernleşen kentte yeni yerleşim yerlerinin de ortaya çıkmasını sağladı.


‘Eski Ankara’ olarak bilinen Çankaya, Oran, Gaziosmanpaşa gibi bölgelerin son yıllarda biraz geride kaldığını ifade eden Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, kentin farklı bölgelerinin konut alıcısının gözdesi haline geldiğini belirtti.



Ankara da geleneksel konut algısı değişti! 

 


-Ankara’nın taşı toprağı altın olacak

 

Bu yıl Başkent’in değerini oldukça artırdığını vurgulayan Öngün, şunları söyledi:

“Başkent Ankara’nın son yıllarda geçirdiği değişim beni oldukça mutlu ediyor. Başkent gelişiyor, yenileniyor, bu sayede ülke çapında daha da değerleniyor. İstanbul’un sıkışıklığının aksine, Ankara’nın daha bakir yerleşim yerleri sunuyor oluşu bu yıl kentin ivmesini artırmasını sağladı. Aynı zamanda inşa edilen çok sayıda iddialı proje de bu yıl sahiplerine teslim edilecek. Özellikle yeni yerleşim yerlerinde hayata geçirilen projelerde yaşamın başlaması, Ankara’nın taşını toprağını altın yapacak.”

 


Ankara da geleneksel konut algısı değişti!



-2015 kazandırdı, 2016 ‘yaşatacak’

 

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 1 milyon 165 bin 381 konutun satılmasına karşın, bu yılın ilk 10 ayında toplam 1 milyon 40 bin 623 konutun satıldığını ifade eden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, rakamlara göre 2015’te konut satış rekorunun kırılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.


Bu durumun, siyasi belirsizlik dönemlerinde bile yatırımcının ‘güvenilir liman’ olarak konutu tercih ettiğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Altuntaş, “Yatırımcı geçtiğimiz yıl parasını konuta yatırdı.  Ankara  özelinde baktığımızda ise alıcının daha çok oturuma yönelik konutlara yöneldiğini söylemek mümkün. Konut almak isteyenler bu süreçte teslimi yakın konut projelerini daha yakından takip etmeye başladı. Konut projeleri 2015’te kazandırdı, 2016’da da yaşam başlayacak. Biz de Şahika Grup Yapı olarak Başkent’in yeni gözde yerleşim yerlerinden Beytepe’de hayata geçirdiğimiz Parktepe Evleri’ni önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde teslim etmeyi hedefliyoruz” dedi.



Ankara da geleneksel konut algısı değişti!


 

-‘Modern yaşam’ çağı 2016’da başlayacak

 

Ankaralı konut sahiplerine 2016’nın ilk aylarında teslim edilecek projelerden birinin de 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique olduğunu ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik,  projenin hayata geçirildiği Oran bölgesinin geçirdiği dönüşümün modern şehirleşmeye önemli katkısı olduğunu vurguladı.


Bölgenin son yıllarda konut projeleri tarafından yoğun olarak tercih edildiğine işaret eden Özçelik, şöyle devam etti:“Oran, Ankara’nın yaşam standartları en yüksek bölgelerinden olmasına karşın yapılaşması bu değerine çok da uyum sağlamıyordu. Son yıllarda gözle görülür bir değişim içerisine giren Oran’da sosyal donatı alanları ve lüks kurguya sahip ilk tamamlanan konut projesi olan One Tower’da yaşamın başlaması, bölgede ‘modern yaşam’ kurgusunun boyut değiştirmesini sağlayacak. Önümüzdeki yıl bu kurgunun Oran’da başlayarak, tüm Ankara’yı kapsayacağı bir yıl olacak.”



Ankara da geleneksel konut algısı değişti!


 

-Kalite çıtası yükseliyor

 

İmrahor Vadisi cephesiyle kent yaşamını doğayla bütünleştiren Nefis Çankaya Evleri’ni hayata geçiren YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya ise bu yıl konut sektöründe kalite ve konforun yanı sıra farkını ortaya koyan projelerin de öne çıktığının altını çizdi.


Çankaya, “Hayata geçirilen tüm projeler, kaliteli, konforlu, yaşam standartlarını yükselten özelliklere sahip. Bu durum elbette kalite anlayışının bir adım öteye geçmesini, konuttan beklentilerin de daha fazla artmasını sağlıyor. Ancak önemli olanın farklı kurgular hayata geçirebilmek olduğuna inanan bir firmayız. Konut sahiplerinin yaşantısına ne katabilirim, nasıl özelliklerle standart bir ev inşa etmenin ötesine geçebilirim gibi konular üzerinde düşünülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 


Ankara da geleneksel konut algısı değişti!



-Beytepe ve İncek’te yeni yaşamlar

 

Ankara’nın en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Muhanver Gözüm de Ankara’da özelikle Beytepe ve İncek’teki yeni onlarca konut projesine dikkati çekti.


Gözüm, inşaat sektöründe kabuk değiştiren Ankara’da firmaların da hızla markalaşma hamlesine giriştiğini ifade ederek, “Bu tablo Ankara’nın gelişimine gönül veren bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. MFZ’nin inşa ettiği ve büyük ilgi gören Allora Beytepe projesinin yanında Beytepe ve İncek’te onlarca projede yaşam 2016’da başlıyor. Başkent’te on binlerce kişi için gelecek yıl taşınma, yeni yuvalarına kavuşma yılı olacak” dedi.



Haber Ankara 24 Saat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeni yıla girerken konut sektörünü değerlendiren LEMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı 2016 yılında yaşanması olası gelişmelerden bahsetti. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılında konut sektörü gerçekleşen iki seçimin de etkisi ile sektör genelinde, yılın son çeyreğine kadar satış beklentilerin ve planlama hızının altında seyreden bir dönem geçirdik diyebilirim. Yılın son çeyreğinde yaşanan hareketlenme ile 2016 yılına sektörde hafif bir canlanma ile başlayacağımızı öngörmekteyim. TUİK verilerine göre konut satışları, 2015 yılının Ocak ve Eylül ayları aralığında düşüş göstermekle beraber, Kasım ayında Türkiye genelinde 106.008 konut satışı gerçekleşmiş durumda. Bu rakam geçen yıla oranla %2,1 artış göstermiş. İkinci el satışların ise 2015 yılı içinde geçen yıla göre düşüş gösterdiği gözlemleniyor. Dolayısı ile Yılın son çeyreğinde hareketlenme başladı ve bu dalga 2016 da devam edecek diyebiliriz. 


"ANKARA'NIN SEKTÖRE KATKISI BÜYÜK" 

Ekonomisinin %65 i inşaat sektörüne dayanan Başkent Ankara 2014 TUİK verilerine göre gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarında en yüksek gelir grubuna sahip il olarak tespit edilmişti. Emre Katırcı Ankara'nın Türkiye ekonomisine ve konut sektöründe katkısının oldukça önemli olduğunu belirtti. Yılın son çeyreğinin konut alıcıları için bekleme döneminden aktif sürece geçme dönemi olarak değerlendirilebileceğini belirten Emre Katırcı:" Mortgage kredi faiz oranlarının %1 'in üzerinde seyretmesi ile kendi projelerimizde aslında yatırımcı müşterilerden ziyade yaşama amaçlı satın alan müşterilerin daha fazla alım yaptığını gözlemledik. Konut Stoğu belirli bölgelerde şişkinlik gösterirken, alıcılara 2016 yılı başlarında güzel fırsatlar sunan kampanyalar ile stoklar eritilmeye çalışılacaktır. 2015 yılında satılması planlanan ancak satışı gerçekleşmeyen konutlar 2016 yılında tekrar daha yakın teslimat tarihi ile daha uygun koşullarda yeniden arz edilecektir." dedi. 2015 yılının ekonomik ve politik süreçleri ile oldukça hareketli bir yıl olması nedeniyle yatırım için satın alma adetlerinin oldukça azaldığını belirten Katırcı, 2016 yılında inşaat sektörünün yeni projeler ile tekrar ivme kazanacak bir sürece gireceğini düşündüğünü belirtti. 


Ankara 24 Saat



Haber Sabah Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Geleneksel konut algısı değişen Ankara'nın neredeyse her bölgesinde yüksek katlı, sosyal donatı alanlarına sahip, kalite standartları üst seviyede konut projesi inşaatına rastlamak mümkün... Alıcının konuttan beklentisini güncelleyen konut projeleri. görünümü modernleşen kentte yeni yerleşim yerlerinin de ortaya çıkmasını sağladı. 


TAŞI TOPRAĞI "ALTIN"


Eski Ankara" olarak bilinen Çankaya, Oran, Gaziosmanpaşa gibi bölgelerin son yıllarda biraz geride kaldığını ifade eden Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, kentin farklı 

bölgelerinin konut alıcısının gözdesi haline geldiğini belirtti. Bu yıl başkentin değerini oldukça artırdığını vurgulayan öngün, "İstanbul'un sıkışıklığının aksine, Ankara'nın daha bakir yerleşim yerleri sunuyor oluşu bu vıl kentin ivmesini artırmasını sağladı. Aynı zaman da inşa edilen çok sayıda iddialı proje de bu yıl sahiplerine teslim edi lecek. özellikle yeni yerleşim yerlerinde hayata geçirilen projelerde yaşamın başlaması, Ankara'nın taşını toprağını altın yapacak" dedi.  


2015 kazandırdı, 2016 'yaşatacak' 


GEÇTİĞİMİZ yıl Türkiye genelinde 1 milyon 165 bin 381 konutun satılmasına karşın, bu yılın ilk 10 ayında toplam 1 milyon 40 bin 623 konutun satıldığını ifade eden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş da "Konut projeleri 2015"te kazandırdı. 2016'da da yaşam başlaya- geçirdiğimiz Parktepe Evleri'ni cak. Biz de Şahika Grup Yapı ola- önümüzdeki yılın üçüncü çeyrerak başkentin yeni gözde yerleşim ğinde teslim etmeyi hedefliyoruz" yerlerinden Beytepe'de hayata şeklinde konuştu. 


Modern yaşam çağı 2016'da başlayacak 


YENİ yılda teslim edilecek projelerden birinin de 185 metre yüksekliğindeki One Tovver Diplomatique olduğunu ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Oran'ın son yıllarda gözle görülür bir değişim içerisine girdiğini söyledi. Özçelik, "Oran'da lüks kurguya sahip ilk tamamlanan konut projesi olan One Tower'da yaşamın başlaması, bölgede modern yaşam' kurgusunun boyut değiştirmesini sağlayacak. Önümüzdeki yıl bu kurgunun Oran'da başlayarak, tüm Ankara'yı kapsayacağı bir yıl olacak" ifadelerini kullandı. 


Kalite çıtası yükseliyor


İmrahor Vadisi cephesiyle kent yaşamını doğayla bütünleştiren Nefis Çankaya Evleri'ni hayata geçiren YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya ise bu yıl konut sektöründe kalite ve konforun yanı sıra farkını ortaya koyan projelerin de öne çıktığının altını çizdi. Çankaya, "Hayata geçirilen tüm projeler, kaliteli, konforlu, yaşam standartlarını yükselten özelliklere salıip" ifadelerini kullandı. 



Sabah Ankara



Geri Dön