18 / 04 / 2024

Ankarada icradan satılık arsa! 5 milyon 664 bin TLye!

Ankarada icradan satılık arsa! 5 milyon 664 bin TLye!

Ankara Gayrimenkul Satış 22. İcra Müdürlüğü Ankara Keçiörende bir arsayı 5 milyon 664 bin TLden satışa çıkardı. Merkezi bir konuma sahip olan arsanın satış detayları şöyle...



Ankara  Gayrimenkul 22. Satış İcra Müdürlüğü Keçiörende bir arsayı 5 milyon 664 bin TLden satışa çıkardı. Satışın detayları şöyle:

T.C.  Ankara  GAYRİMENKUL SATIŞ (22) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Dosya No: 2006/630 Es.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı Satış Şartları:
Ankara ili, Keçiören ilçesi, Hasköy Mahallesi, İrfan Baştuğ Caddesinde Karayolları Genel Müdürlüğü 47, Şube Şefliği tesislerinin bulunduğu yere rastlayan imarın, 90720 ada, 9 parsel teşkil eden, 10409 metrekare arsa vasıflı taşınmazın borçlulara ait 7265/10409 hissesi bir borç nedeniyle açık artırma suretiyle satılacaktır.
Gayrimenkulün geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.
İMAR DURUMU: Ankara Büyükşehir Belediye Encümeninin 24/01/2008 Tarihi ve 48 sayılı kararı ile onaylanan Hasköy köprülü kavşağına ilişkin parselasyon planı ile "Ticari Rekreasyon Alan" kullanımında olduğu bildirilmiştir. (TAKS - 0.20 ve KAKS-0.40 yapılaşma koşullarına sahip)
TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 5.664.000.00 TL 18 KDV alıcıya aittir.

1-Satış 20.09.2011 günü, saat 09:15'den 09:25'e kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonunda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmili edilen kıymetin % 6O'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle atıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 30.09.2011 günü, saat O9;15'den,09.25'e kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonunda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise salış talebi düşecektir.
2- Açık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20si nispetinde nakit pey akçesi (TL. yada bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (Dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Kalma değer vergisi, ihale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek ½ tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.
5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde payı vermezse ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yelindir. Bu artırmada teklifin İİK 129. maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep ota tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.
6- Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi İçin açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.
7- Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/630 Es. sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları rica olunur.
 
(ic.if.K.I26)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No: 27
 
Basın No: 49467 www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön