25 / 04 / 2024

Ankara'da kazı sezonu 1 Nisan'da açılıyor!

Ankara'da kazı sezonu 1 Nisan'da açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu'nda, 2016 kazı sezonunun 1 Nisan'da açılıp 31 Ekim'de sona ermesi kararlaştırıldı.




Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan AYKOME, Başkent'te yol ve kaldırımların altyapı kuruluşları tarafından tekrar tekrar kazılıp bozulmaması için altyapı çalışmalarını ilgili kurum, kuruluş ve birimlerle koordineli şekilde çalışarak belli bir takvime bağlıyor.

Hava koşulları, trafik güvenliği ve vatandaşların mağdur olmaması için kazı sezonu kapanışı ve açılışının belli bir takvime bağlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “İlçe belediye temsilcileri, altyapı kuruluşları ile ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul toplantısında alınan karar doğrultusunda, kazı sezonu 1 Nisan 2016 Cuma günü başlayacak, 31 Ekim'de sona erecek” dedi.


Enerjisa, Başkentgaz, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, ASKİ, EGO, ilçe belediyeleri,Türk Telekom, Superonline, Türkcell, Vodafone, gibi ilgili kurum ve kuruluşlar ile gerçek kişilerin kazı yapmak için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Altyapı Koordinasyon Merkezi'ne (AYKOME) başvurarak kazı ruhsatı almaları gerektiğini belirten Vedat Üçpınar, AYKOME ekiplerince yapılacak denetimlerle, ruhsatsız kazı yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kazı çalışmalarının, kazı ruhsatında belirtilen süre içinde tamamlanması gerektiğini kaydeden Vedat Üçpınar, “Altyapı kuruluşları, kazı ruhsatında belirtilen sürede kazı çalışmalarını yapacak” diye konuştu.

AYKOME’nin, kazı sezonu kapandıktan sonra, ancak acil durumlarda ve arızalarda kazı yapılmasına izin verebildiğini belirten Üçpınar, kaçak kazı çalışmalarını önlemek için gezici ekiplerce aralıksız denetimler yapıldığını, vatandaşların bu konuda duyarlı davranarak, şikayetlerini, ALO 153 numaralı Mavi Masa hattına bildirebileceklerini söyledi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön