18 / 04 / 2024

Ankara'da kazı sezonu bitiş tarihi uzatıldı!

Ankara'da kazı sezonu bitiş tarihi uzatıldı!

Ankara'da 1 Nisan'da başlayan kazı sezonu, 11 Ekim'de sona erecek, daha önce 30 Eylül olarak belirlenen bu tarih, araya uzun bayram tatilinin girmesi nedeniyle çalışma takviminde kayma olduğu için 11 gün uzatıldı.




Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten AYKOME yetkilileri, okulların açılması ve yağış mevsiminin yaklaşması nedeniyle can, mal ve trafik güvenliği bakımından kazı sezonunun 11 Ekim'de sona ereceğini belirterek, bahar aylarında sezon başlayana kadar kazı yapılmasına izin vermeyeceklerini bildirdiler.


-ACİL DURUMLARDA KAZI YAPILABİLECEK-

Acil durumlarda ve arızalarda kazı yapılmasına izin verilebileceğini belirten AYKOME yetkilileri,kaçak kazı çalışmalarını önlemek için gezici ekiplerce aralıksız denetim yapılacağını vurguladılar. Yetkililer, vatandaşların duyarlı olmasını da isteyerek, şikayetlerin, ALO 153 numaralı Mavi Masa hattına bildirilebileceğini söylediler. 

AYKOME Genel Kurulu'nda her yıl, kazı sezonunun başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenirken, altyapı çalışmalarının koordineli olarak yürütülmesi sağlanıyor. Asfalt ve kaldırımların, diğer altyapı çalışmaları nedeniyle tekrar tekrar kazılıp yeniden yapılmasını önlemek amacıyla, ilgili kurum, kuruluş ve birimler ortak çalışma yürütüyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön