20 / 04 / 2024

Ankara'da kent içerisinde yeni minibüs durakları inşa edilecek!

Ankara'da kent içerisinde yeni minibüs durakları inşa edilecek!

Taksici esnafına yeni modern duraklar kazandıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de minibüscü esnafı için Durak yapımına başladı..



Büyükşehir Belediyesi taksici esnafından sonra minibüs esnafına da durak yapıyor. Taksi duraklarının büyük bir bölümünü kent kimliğine uygun bir şekilde yenileyen Büyükşehir Belediyesi, minibüs esnafı için de 10 durak yapıyor.


Minibüs esnafını soğuktan, sıcaktan koruyacak, seferlerden sonra dinlenmelerini sağlayacak durak yapımlarını başlatan Kent Estetiği Dairesi, bu ay içerisinde 10 minibüs durağını bitirmeyi hedefliyor. Minibüs durakları T1 (49 metrekare) ve T2 (37 metrekare) modellerinde iki tip olarak inşa edilecek.


Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yapılan durakların en önemli özellikleri, tuvalet ve mutfağının bulunması, havalandırmasının olması, çevreyi görebilecek cam ve cephe sistemlerinin bulunması olarak sıralanıyor.



-MİNİBÜSCÜ ESNAFI MEMNUN


Doğukent’te yapımı devam eden minibüs durağı esnafı, kendilerinin de düşünülerek durak yapılmasından son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Bu bölgede çalışan Hüseyin Meral, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan durağın minibüscü esnafı için çok iyi olacağını belirtti.


Minibüscülerin halen prefabrik bir yapıyı kullandığını belirten Meral, “Yeni durakla birlikte daha sağlıklı, daha hijyenik bir ortama kavuşacağız. Bu tür durakların yaygınlaştırılarak diğer bölgelerde de yapılmasını ve o bölgelerdeki arkadaşlarımızın da daha iyi ortamlarda hizmet vermesini arzu ederiz” diye konuştu.


Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, 10 durağın; Yayla, Etlik Forum, Bağlum, Karapürçek, Gölbaşı, Doğukent, Akdere, Çakırlar, Yakacık ve Ata Minibüs  Durağı’na yapılacağını söylediler.


Geri Dön