28 / 03 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte yanıtı..



Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm mevzuatı kapsamında yer alan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere yer tahsisi ya da kira yardımı yapılıyor.


Kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak ikamet edenlere veya işyeri işletenlere, İdarece belirlenecek oranda defaten kira yardımı yapılabiliyor.


Kira yardımı için başvurular uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma; uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda ise, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğe yapılıyor.


Kentsel dönüşüm kapsamında verilecek kira yardımı, bölgeye göre farklılık gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu kira bedellerinde artış uyguladı. Peki,  Ankara  kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?


Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de 650 lira olarak ödenen kira yardımı ise 680 liraya çıkarıldı.  


Yapılan düzenlemeye göre nüfusu 4 milyonun üzerindeki bu 3 büyük ilde hak sahiplerine 680 lira kira yardımında bulunulacak. Kiracılara da defaten bin 360 lira ödeme yapılacak. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön