17 / 04 / 2024

Ankara'da konut arzı şehir dışı bölgelere kaydı!

Ankara'da konut arzı şehir dışı bölgelere kaydı!

Başkentlilerin şehir dışına taşan yerleşkeleri kendi segmentlerinde farklı alıcı gruplar ile alternatif yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. Geçmişte sadece az katlı konut imarına açık olan İncek’te çok katlı yapı izni ile markalı siteler yükseliyor.



Başkentlilerin şehir dışına taşan yerleşkeleri kendi segmentlerinde farklı alıcı gruplar ile alternatif yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor


İncek ise, Ankara’nın iş merkezi olma yönünde gelişen Çukurambar ve Söğütözü’ne alternatif bulvarlar ile bağlanabilmesi yanı sıra değişen imar koşulları ile Başkent’in gelecekteki yıldız bölgesi. Geçmişte sadece az katlı konut imarına açık olan İncek’te çok katlı yapı izni ile markalı siteler yükseliyor. Akfen İnşaat tarafından bu yıl nisan ayında teslim edilen İncek Loft da bunlardan biri. Uzun ince yay formunda 108 dönüm arazide tüm birimleri gün ışığından ve manzaradan yararlanırken her konutun mahremiyetini koruyan yerleşim planı Mogan Gölü’nü referans almış. 6 blok, 20-30 kat arasında değişen Yüksek Evler olarak tanımlanmış. Ön sırada ise 11 adet 4-7 katlı  Ankara  Evleri bulunuyor. İki grup arasında ticari ve sosyal alanlar akıtılmış. 


İKİ FARKLI KONUT DOKUSU

Konut ağırlıklı karma bir proje olarak tasarlanan İncek Loft’ta, çağdaş bir mahalle ortamı hedeflenmiş. Az katlı Ankara Evleri ile çok katlı Yüksek Evler, 1119 bağımsız birimi farklı doku ve mimari anlayış içinde barındırıyor. Blokların mimari dili, cephe kaplamaları, pencere boyutları tamamen farklı. Her iki yapı grubunun bir araya gelme prensipleri, çatıların

farklı yönlere eğimleri ile projenin altındaki imza Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’nun. 1+1’den 6.5 + 1’e kadar değişen daire tiplerinde net metrekareler 73.20 ile 568.60 metrekare aralığında değişiyor. Kata, konuma ve daire büyüklüğüne göre değişen fiyat aralıklarında 1+1 dairelerin fiyatları 314 milyon 410 bin Türk Lirası’ndan başlıyor. Projenin yaklaşık yüzde 70’i satılmış. Şu an satışta olan en büyük tip 5,5 +1 dairelerde ise bu rakam 1 milyon 427 bin Türk Lirası’na kadar çıkıyor.


ÖNERİ


2 kilometrelik alışveriş gezi kanyonu


Blokların ortasında akan alışveriş kanyonu, 2 kilometre boyunca sokak seviyesinden yaya erişimine açık “alışveriş ve gezinti vadisi” olarak adlandırılan, açık, yarı-açık ve kapalı alanlar olarak davetkâr bir merkez. Bu alan, kanyon formuyla doğal sokakların yaratıldığı, 44 birim içinde özellikle kafe ve restoranlarıyla, canlı ve bir araya gelmeye teşvik eden korunaklı bir kentsel buluşma merkezi olarak biçimleniyor.


NEDİR?


Çocuklar için ‘Pony Club’ ve Gözlemevi


Kentten ırak ama sosyalleşmekten uzak olmamak adına, projenin sosyal alanlarına bazı özel aktiviteler eklenmiş. Bunlardan biri de çocuklar için düşünülmüş olan “Pony Club”. Bir üst yaş grubu için “Gözlemevi”, cep sineması, parti evi, anfi alanları ile markalı konut projelerindeki yarışta ayrışma unsurları olarak kullanılıyor.


DECO YORUM


Satışa dahil özellikler


Akfen Holding başkanvekili Selim Akın, siteye özel sosyal alanlara dışarıdan girişin düşünülmediğini, aidatların metrekarede yaklaşık 2 ila 2.5 Türk Lirası arasında olacağını belirtiyor. Cephe sistemi doğrama ve cam bileşimi ile taş yünü ısı izolasyonu üzerine mekanik montajlı prekast yapı elemanlarından oluşuyor. Statik olarak yapı, masif kaya zemine oturan radye temel üzerine bina edilmiş kolon ve mantar döşeme sistemi ile çözülmüş. Elektrik kesilirse yüzde yüz jeneratör beslemesi, pay ölçerli doğalgaz petekli ısıtma, yangın yönetmeliği gereği dolu sprinkler sistem, tüm dairelere internet, TV ve intercom sistemleri altyapısı teknik özelliklerden bazıları. Daire içi net yükseklik 2 metre 95 santim. Vestiyer, mutfak ve banyo dolapları, ankastreler (set üstü ocak, davlumbaz, bulaşık makinesi ve fırın), daire tipine göre adetleri değişen kapalı otoparklar, depo alanları, bahçe kullanımları satışa dahil özelliklerden bazıları.


Habertürk/Esin Tümer


Geri Dön