28 / 03 / 2024

Ankara'da konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Ankara'da konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Son üç yıldır konut fiyatlarında değişiklik olmayan Ankara'da bu sene daire fiyatları yüzde 15 oranında arttı. İşte ilçelere göre değişen daire fiyatları...





Son yıllarda Ankara'da emlak fiyatları yatay seyrediyordu. Örneğin geçen yıl kentte fiyatlar sadece yüzde 10 yükselmişti. Enflasyon oranından arındırıldığında bu durum aslında fiyatların yerinde saydığını gösteriyordu. 


Ancak bu yıl başkentte konut piyasası nispeten daha hareketli. Reidin'in verilerine göre Haziran 2015-Haziran 2016 döneminde Ankara'da konut fiyatları ortalama yüzde 15 arttı. Üstelik araştırmaya dahil edilen 16 ilçeden geçen yıl sadece beşinde fiyatlar yüzde 10'un üzerinde artarken bu yıl bu sayı 13'e yükseldi. Etimesgut, Pursaklar ve Kızılcahamam'da ise prim oranı yüzde 20'yi geçti. 


Etimesgut kentin en çok dikkat çeken bölgesi. İlçede konut satış fiyatları yüzde 24,4 oranında artarken kira getirişindeki yükseliş de yüzde 29,9 ile yılın kazandıranı oldu. Batısında Sincan, kuzey ve doğusunda Yenimahalle, güneyinde Çankaya ilçeleri bulunan Etimesgut, Ankara'nın merkezleşen yerlerinden biri olarak yüksek bir potansiyele sahip. 



ANKARA'NIN GÖZDESİ: ORAN 


Her zaman Ankara'nın en gözde semtlerinden biri olan Oran'da konut fiyatları bu yıl yüzde 33,9 yükseldi. Son yıllarda yapılan alışveriş merkezi ve rezidanslarla birlikte bölgenin cazibesi daha da arttı. Oran'ı  Ankara  için vazgeçilmez yapan özelliklerinden biri de sahip olduğu orman manzarası. 


KİRALARIN EN ÇOK ARTTIĞI 10 İLÇE 


Ankara'nın batı ve kuzeybatı aksı üzerinde yer alan sanayi bölgeleri, alışveriş merkezleri, toplu konut, kooperatif ve yeni ulaşım projeleriyle gelişimini sürdürüyor. Bu bölgede yer alan Eryaman, Batıkent, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerde satış fiyatlarının yanı sıra kira bedelleri de yükseliyor. 



 Ankara da konut fiyatları yüzde 15 arttı!



ANKARA 



Kuşbakışı 



En Değerli 10 Mahalle Yüzde 33,9'luk artışla son bir yılda Ankara'nın en çok değerlenen ikinci mahellesi olan Çankaya, Oran bu atağıyla başkentin en değerli mahallesi konumuna geldi. 


Kira Getirişi En Yüksek 10 Mahalle 


Geçen yıl olduğu gibi Ankara'da metrekare başına en çok kira getirişi sağlayan ilk 10 mahallenin tamamı Çankaya ilçesinde bulunuyor. Listenin zirvesinde Oran var. 



İlçelerin Performansı 


Haziran 2015-Haziran 2016 döneminde Ankara'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 24,4 ile Etimesgut oldu. Polatlı, Altındağ ve Mamak'ta ise getiri oranları yüzde 10'un altında kaldı. 



 Ankara da konut fiyatları yüzde 15 arttı!




Forbes


Geri Dön