19 / 04 / 2024

Ankara'da konut sektöründe hareketlilik başladı!

Ankara'da konut sektöründe hareketlilik başladı!

Semtlere göre konut fiyatlarının taban fiyatı 175 bin, tavan fiyat ise 400 bin lira olarak belirlendi. Talebin arttığı Ankara 'da kentsel dönüşümle birlikte gecekondular yerini lüks dairelere bırakıyor.




Başkent konut sektöründe hareketlilik başladı. Konut satışlarında dalgalanma olduğunu söyleyen emlakçılar, vatandaşların şehir merkezlerini tercih ettiklerini belirttiler. 


Semtlere göre konut fiyatlarının taban fiyatı 175 bin, tavan fiyat ise 400 bin lira olarak belirlendi. Kentsel dönüşümle dairelere talep arttı. Son dönemde gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşüm de yoğun ilgi görüyor. Kentsel dönüşümle birlikte gecekondular yerini lüks dairelere bırakıyor. Şehrin merkezi lokasyonlarındaki yeni projelerde gerek fiyat avantajı, gerekse hızlı el değiştirme ve kiralama potansiyeli taşıyan küçük konut tiplerinin daha avantajlı olacağını vurgulayan Taşçı, 1 + 0 , 1 +1 ve 2 +1 seçenekli konut projelerinin ilgi gördüğünü ifade etti. 


Bir bölgedeki emlak fiyatlarının yükselmesinin o bölgeye yapılacak yol ve ulaşım projeleri ile doğru orantılı olduğuna dikkat çeken, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSÎAV) Emlak Sektörü Kurulu Başkanı Salim Taşçı, metro gibi ulaşım yatırımlarının ağırlık kazanacağı bölgelerde ev fiyatlarının yükseliş eğiliminde olduğunu ifade etti. 


EV OKULA YAKIN... 

Kiraların ise 2012 yılına göre yüzde 20 oranında artış gösterdiğini söyleyen Taşçı şöyle konuştu: "Son iki yıldır durgunluk yaşayan ikinci el konutlarda hareket başladı. 

Gerek kiralıklarda ve gerekse satılıklarda aşırı olmamakla birlikte talep var. Ankaralılar genellikle iş yerlerine veya çocuklarının okuluna yakın yerleri tercih ediyor. Geçen yıla oranla ise Keçiören, Dikmen bölgeleri daha çok talep örmektedir."


HaberTürk


Geri Dön