16 / 04 / 2024

Ankara’da konutların metrekare fiyatı yüzde 6 arttı!

Ankara’da konutların metrekare fiyatı yüzde 6 arttı!

Eylül 2015 Emlak Endeksi’ne satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 298 lira olarak yansıdı. Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi.



Eylül 2015 Emlak Endeksi’ne göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 7 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 298 lira olarak yansıdı. Emlak fiyatlarının bazı semtlerde artıp bazılarında ise azalması fiyatlarda dikkat çeken oynaklığı ortaya koyuyor.


Türkiye’de halkın yaklaşık yüzde 35’inin yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da oluşan konut fiyatlarına göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 7 olarak gerçekleşti. Emlak Endeksi’ne göre İstanbul’da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3 bin 353 lira oldu. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 21 lirayı buldu. Amortisman süresinin 13 yıl ortalamasında olduğu İstanbul’da son bir ayda konut fiyatlarının en çok artan ilçe Bağcılar. İlçede metrekare fiyatları yüzde 7.0 artarken, ikinci sırayı yüzde 5.8 artışla Gaziosmanpaşa aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 5.6 artışla Adalar var. Fiyatlar Küçükçekmece’de yüzde 1.8, Üsküdar’da yüzde 1.5, Başakşehir’de ise yüzde 1.2 azaldı. 


Ankara’da ise fiyatlar daha stabil

Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının bin 544 lira olduğu Ankara’da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat 9 lira. Amortisman süresinin 15 yıl olduğu ilde değeri en çok artan ilçeler sıralamasında ilk sırada Gölbaşı var. İlçede bir ayda ortalama fiyat yüzde 3.5 artış gösterdi. İkinci sırada ise yüzde 2.1 artışla Pursaklar var. Üçüncü sıradaki Keçiören’de ise bir aylık artış yüzde 1.4 oranında. Altındağ’da ise konut fiyatları yüzde 3.6 oranında azaldı. İzmir’de de satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 14 artarak 2.000 liraya ulaştı. İzmir’in son bir ayda en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı yüzde 5.7 artışla Foça alıyor.


Antalya’da fiyatlar hızlı yükseliyor

Antalya’da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 15 arttı ve metrekaresi bin 684 lira oldu. Serik’de fiyatlar yüzde 7.7 artarken, Kemer’de yüzde 4.4 düştü. Bursa’da ise satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bin 333 lira. Son bir yıllık yükseliş yüzde 14 ortalamasında. Osmangazi’de artış yüzde 6.5 olurken, Yıldırım’de yüzde 3.7’lik gerileme oldu.


Yeni Mesaj


Geri Dön