20 / 04 / 2024

Ankara'da lüks konut ihtiyacı ne kadar?

Ankara'da lüks konut ihtiyacı ne kadar?

BAŞKENT'in neredeyse her bölgesinde lüks ve markalı konutlar inşa edilirken akıllara "Ankara'da konut balonu gerçekleşebilir mi?" sorusu geliyor. Sektör temsilcilerine göre Ankara yeni projelere ihtiyaç duyuyor...



BAŞKENT'in neredeyse her bölgesinde lüks ve markalı konutlar inşa edilirken akıllara "Ankara'da konut balonu gerçekleşebilir mi?" sorusu geliyor. Sektör temsilcileri, 5 milyona yakın nüfusa sahip Ankara'nın özellikle lüks konut anlamında yeni projelere ihtiyaç duyduğunu belirterek, balon iddialarının asılsız olduğunu ifade ediyor. 


Bürokrasinin başkenti lgısından tamamen sıyrılarak gelişen sosyal yapıyla birlikte dünya başkenti konumuna gelen Ankara'da konut tercihleri de değişiyor. Ankaralıların, konut alımında artık lüks ve marka arar hale geldiği görülüyor. 


Türkiye'nin en kalabalık ikinci kenti olan Ankara'da inşaat firmaları bu ihtiyaca karşılık yeni ve büyük ölçekli projeleri hayata geçiriyor. Başkent'in neredeyse her bölgesinde markalı projelerin inşa edilmesi konut alıcılarının önüne sayısız alternatif sunarken, yaşanan ekonomik belirsizlik nedeniyle akıllara "konut balonu" ihtimali geliyor. 


Ankara'nın ilk çevreci kulesi Paladyum Beytepe'yi inşa eden Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, kamu kurumları, büyükelçilikler ve TBMM'nin bulunduğu Başkent'te konut balonunun özellikle lüks konutlar anlamında gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. 


Ankaralı konut alıcısının genellikle büyük konutları tercih ettiğini ve artık ölçeğin yanı sıra yaşamlara katılacak lüks ve konforun da olmazsa olmaz özelliklerden olduğunu bildiren Pala, talebe karşılık marka projelerin inşa edildiğini kaydetti. 

Lüks konut anlamında Ankara'nın henüz yolun başında olduğunu kaydeden Pala, şunları söyledi: "Başkent'in her bölgesinde lüks ve konforlu konutların inşa edildiğini görüyoruz. Çünkü talep çok. Bakanlıklara, önemli kamu kurumlarına, büyükelçiliklere ve TBMM'ye ev sahipliği yapan Ankara'nın konut anlayışı değişiyor. İnsanlar artık her konforun bir arada sunulacağı konutlarda yaşamını sürdürmek istiyor. O nedenle Ankara, yeni projeleri kaldıracak durumda. Konut balonu iddialarının da doğru olmadığını düşünüyorum. Başkent önümüzdeki yıllarda da yeni, markalı ve özellikle lüks konutlara ihtiyaç duyacaktır." Beytepe'de inşa edilen Paladyum Bey tepe projesinde farklı yaşam tarzlarına yenilikçi yaklaşımın sunulduğunu belirten Pala, projeyi tercih edenlerin ayrıcalıklı bir hayatın kapılarını araladığını kaydetti. 


Pala, 2+1 'den 7+1 'e kadar çok sayıda konut seçeneğine sahip 110 dairelik Paladyum Beytepe'de lüks ve konfor arayanların aradığını bulduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Doğayla iç içe bir ortam sunan yeşil alanları, hayatı kolaylaştıran geniş sosyal imkanları, her zevke hitap eden farklı konut seçenekleri ve butik iş merkeziyle de Paladyum Beytepe, bir konut projesinden çok yaşam merkezi olacak."


 PALADYUM BEYTEPE 


Uzaltaş AŞ'nin yürüttüğü, Başkent'in ilk çevreci konut kulesi olan Paladum Beytepe 3 bloktan oluşuyor. A blokta butik iş merkezi, caddeye cepheli B blokta ise 110 metre yüksekliğinde 32 katlı konut kulesi yer alacak. 4 ve 5 katlı C blok ise alçak katlarda oturmak isteyenlere hitap edecek. Projede 110 daire, butik iş merkezinde 7 işyeri bulunacak. 


Yasin Yiğit/ Anadolu


Geri Dön