29 / 03 / 2024

Ankara'da Saraçoğlu Mahallesi'ne dönüşüm neşteri!

Ankara'da Saraçoğlu Mahallesi'ne dönüşüm neşteri!

Başkent Ankara'nın tarihi alanlarından Saraçoğlu Mahallesi'ne neşter vuruluyor. Türkiye'nin ilk toplu konutuna ev sahipliği yapan Saraçoğlu Mahallesi ile Güvenpark'ı birleştirecek bir kentsel dönüşüm projesi gündemde...



Milli emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, Saraçoğlu Mahallesi'ndeki kütüphanede düzenlenen törende, 75 binanın bulunduğu 94 bin 297 metrekarelik bölgenin yenilenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu alanın 'devlet mahallesi' olma statüsünün kaldırıldığını söyledi. Mahallenin dönüşüm programına alınacağını belirten Kaya, bütün bina ve ağaçların korunacağını kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen de çalışmaları sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttüklerini belirterek, ulusal proje yarışması düzenlemeyi planladıklarını bildirdi. Gürgen, "2015 yılının ocak ayında, kazanan projeyle karşınızda olacağız" diye konuştu.


Proje yayılacak


Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ise projenin kendi hayali olduğunu belirterek, "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Projeyi sadece Saraçoğlu Mahallesi olarak düşünmemek lazım. İşin içine Güvenpark'ı da katmak lazım. Burayı hep birlikte bir kültür havzası haline getirmemiz lazım" dedi.


Milliyet





Geri Dön