20 / 04 / 2024

Ankara'da şehir hastanelerine ulaşım için 700 milyon yatırım!

Ankara'da şehir hastanelerine ulaşım için 700 milyon yatırım!

Başkan Melih Gökçek, Başkent’te açılacak olan şehir hastanelerine rahat ulaşım sağlanabilmesi için 700 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını açıkladı.



Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin ulaşımında sıkıntı yaşanmaması için çalışma yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Şehir hastanelerinin inşaatı devam ediyor. Biri 1, diğeri de 1.5 yıl sonra açılacak herhalde. Ama bu arada hem Bilkent’in hem Etlik’in şehir hastanelerinin ulaşımının halledilmesi gerekiyor ki o konuda da çok ciddi olarak gayret sarf ediyoruz, Buraların halledilmesi için  Ankara  trafiğine 700 trilyona yakın (eski para) yeni yatırımlar yapılması gerekiyor, inşallah yapacağız” dedi. Sosyal medya platformu Periscope’ta sabaha karşı saat 04.00’te canlı yayın yapan Başkan Gökçek takipçilerden gelen sorulara şu yanıtları verdi:


ÇİNLİLERLE TELEFERİK GÖRÜŞMESİ

Ankapark: Nasip olursa Ankapark’ı Ağustos’un sonuna bitirmeye çalışıyoruz ama bir sıkıntı olmazsa.

Karapürçek teleferik hattı: Biliyorsunuz ki 5 ayrı noktada teleferik çalışmamız var. Bunların bazılarının Monoray’a dönmesi söz konusu. Bu konuyla ilgili Çinlilerle konuştuk. Bunlardan birisi Etlik’te açılan yeni hastane, diğeri Bilkent’te açılan yeni hastane, üçüncüsü Dikmen Öveçler tarafına olacak. Karapürçek ile Mamak teleferik hattı için kendileriyle görüşmelerimiz devam ediyor.


Bisiklet yolları: Ankara, genel itibariyle düz bir hat değil, engebeli bir kent. Engebeli kentlerde de bisiklet yolları yapmak çok zor. İkincisi de Ankara’nın planları daha önceden bisikletli yollara göre inşa edilmediğinden buralara da bisiklet yolu koymak zor. Yeni yollar yapmayı düşünüyoruz.

Twitter Yemeği: Takipçi sayımız 3 milyon 700 bine yükseliyor, en az 3 bin kişi olmalıyız. Bir pazar günü inşallah bir araya geliriz.


HERKES ‘KAPAĞI BELEDİYEYE ATAYIM’ İSTİYOR

Bir takipçisinin “İş yok” şeklindeki yorumuna, Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa yürüttüğü kursları öneren Başkan Gökçek, “Belli teknik branşlarda ara eleman olursanız, iş bulamamak bir tarafa, sizi anında kaparlar. Ankara’da iş yok diye bir şey yok, işi beğenmeyen çok. Herkes istiyor ki ben belediyeye, devlete kapağı atayım, oradan devletten bana para gelsin. Bu doğru bir şey değil. Belediyeye haddinden fazla adam alacak olursak, size hizmet verme şansımız kalmaz” dedi. 

Mehmet Altınsoy’un Belediye Başkanlığı’nı 10 bin kişiyle devraldığını, 5 sene içerisinde de 15 bin kişiyle Murat Karayalçın’a devrettiğini belirten Gökçek şöyle devam etti:

“Karayalçın da Bana 21 bin 70 elemanla teslim etti, 6 bin de o aldı. Bunlar bunu 5’er sene içinde yaptılar. Ben belediye başkanı olduktan sonra Ankara 2 katından daha fazla büyüdü. 23 seneden beri Belediye Başkanıyım; benim personelim 28 bine çıktı. Yani 7 bin yükseldi. Ama bizim yükselmemizin başka bir nedeni var. Büyükşehir Belediyesi, Karayalçın zamanındaki ilçelerden 5’ine hizmet götürüyordu, şimdi, 25 tane ilçeye hizmet götürüyor, nereden nereye geldik, ne kadar büyüdük ama buna rağmen personelde kısıntı yapıyorum.”


Hürriyet


Geri Dön