16 / 04 / 2024

Ankara'da şimdi de Atatürk büstü çalındı!

Ankara'da şimdi de Atatürk büstü çalındı!

Başkent Ankara'daki esrarengiz heykel kayıplarına bir yenisi daha eklendi. Şentepe 1729. Sokak'ta bulunan Çağlar Ortaokulu'nun bahçesindeki Atatürk büstü çalındı, polis kamera kayıtları ile iz sürüyor.



Başkent'te bir okulun bahçesindeki Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.


İddiaya göre, Şentepe 1729. Sokak'ta bulunan Çağlar Ortaokulu'nun bahçesindeki Atatürk büstü, önceki gün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Sabah okula geldiklerinde büstün yerinde olmadığını gören okul yönetimi, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Etlik Emniyet Müdürlüğü ekipleri büstün çevresinde parmak izi aradı. Okulun güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 


Sabah okulun bahçesine oyun oynamaya geldiklerini söyleyen mahallenin çocukları, büstü yerinde görmediklerini söyledi. Olay yerine gelen polislerin büst çevresinde inceleme yaptıklarını kaydeden çocuklar, Atatürk'ün büstünü çalmanın terbiyesizlik olduğunu belirtti.


ÇALINAN HEYKEL LİSTESİ KABARDI

Başkent’te son dönemde artan heykel hırsızlıkları dikkat çekiyor. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Tarımcı Atatürk Anıtı’nın rölyefleri, Emek’teki Frederic Chopin Parkı’nda bronzdan yapılan Chopin büstü ve Yüksel Caddesi’ndeki bir bankta oturan kadın heykeli de kısa bir süre önce kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı.



Hürriyet




Geri Dön