23 / 04 / 2024

Ankara'da ‘uçaklı’ fuarın temeli atıldı!

Ankara'da ‘uçaklı’ fuarın temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ile ANKESOB ortaklığında yapılacak olan Akyurt’taki fuar alanının temeli törenle atıldı. Fuar tamamlandığında dünyada dördüncü olacak.



Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ile ANKESOB ortaklığında yapılacak olan Akyurt’taki fuar alanının temeli törenle atıldı. Yeni fuar alanı ile dünyada sadece 3 şehirde gerçekleştirilebilen havacılık fuarı, Ankara’da da düzenlenebilecek.,


Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin temeli Akyurt’ta törenle atıldı. Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz,  Ankara  Milletvekilleri, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, STK temsilcileri, Belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ankara Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin, Avrupa’nın ve dünyanın sayılı fuarları arasında yerini alacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Akyurt Belediyesi ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ortaklığında yürütüldüğünü anlattı.


DÜNYADA DÖRDÜNCÜ OLACAK


Fuar merkezinin iki etap halinde planlandığını kaydeden Başkan Gökçek şu bilgileri verdi:

“Birinci etap 580 bin metrekarelik bir alan içinde 5 holden oluşuyor. İkinci etaptan, Esenboğa Havalimanı’na bir bağlantı yolu yapılacak. Bu sayede de dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin’de bulunan ve havacılık sektörüne hizmet veren ‘havacılık fuarları’ artık Ankara’da da yapılacak. Yani buraya uçaklar da gelebilecek. Projemiz tamamlandığında yılın 12 ayında fuarlar düzenlenebileceği gibi yüksek katılımlı kongreler için de salonlarımız bulunacak.”



Hürriyet





Geri Dön