26 / 04 / 2024

Ankara'da ulaşım çalıştayı düzenlendi!

Ankara'da ulaşım çalıştayı düzenlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) işbirliğinde, toplu taşıma faaliyetleri masaya yatırıldı. Çalıştay,11 il belediyesinin toplu taşıma kurum yöneticilerini bir araya getirdi.





Başkent’in toplu taşımasını rahatlatmak amacıyla birbiri ardına gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra EGO Genel Müdürlüğü, uluslararası Ego Ulaşım Çalıştayıalanda da işbirliklerini arttırmak amacıyla düzenlenen Ulaşım Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Çalıştay, toplu taşımacılık sektörünün Dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), Referans kıyaslama kurumu (Benchmarking) ile 11 il belediyesinin toplu taşıma kurum yöneticilerini bir araya getirdi.


UITP Eğitim Başkanı Kaan Yıldızgöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen Çalıştay hakkında değerlendirmelerde bulunan EGO Genel Müdürü NecmettinTahiroğlu, Çalıştay’da kent içi toplu ulaşım konusunda karşılıklı bilgi, tecrübe ve referans kıyas paylaşımlarının gerçekleştirildiğini söyledi.


 


- “DÜNYANIN EN BÜYÜK TOPLU TAŞIMACILAR BİRLİĞİ BAŞKENT’TE” 


Tahiroğlu, merkezi Brüksel’de bulunan 90 farklı ülkede toplu taşımacılık işletmecileri, yerel ve ulusal düzenleyici idareler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan 3 bin 100'den fazla üyesi bulunan  UITP’nin katılımıyla gerçekleştirilen Çalıştay’ın oldukça verimli geçtiğini kaydetti. EGO Genel Müdürlüğü olarak uygulamaya koyulan ve yurt dışında da taktir görerek ödüllendirilen projelerinin paylaşımında bulunduklarını ifade eden Tahiroğlu, “Ev sahipliğini yaptığımız Çalıştay ile ulaşım sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan UITP ile ülkemizdeki yerel yönetimlerdeki ulaşım sektörü yöneticilerini ve kurum personelimizi bir araya getirdik. Çalıştay’da sektördeki en yeni projeleri masaya yatırarak, toplu taşımacılığın en iyi hangi şekilde yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk” dedi.


Çalıştay’ın İş Birliği ve Benchmarking olarak iki oturum şeklinde gerçekleştirildiğinin altını çizen Tahiroğlu, Dijital Kütüphane - MOBI+, farklı alanlarda raporlar, istatistik çalışmaları ve AB Projeleri konularında bilgilendirilmeler yapıldığını da kaydederek, “Ayrıca, farklı ülkelerdeki toplu taşıma standartlarının neler olduğu, hangi indikatörlerin kullanıldığı, Dünyadaki toplu taşımacılık sektörünün hangi verileri kullandığı gibi konular da görüşüldü” diye konuştu.


 


-ELDE EDİLEN VERİLER MİLANO’DA DEĞERLENDİRİLECEK


İstanbul, Kocaeli, Malatya, Samsun, Kayseri ve Gaziantep gibi belediyelerin de ulaşımından sorumlu yetkililerinin katıldığı Çalıştay’da, uluslararası standartlarda kullanılan verilerin ve bu süreç içerisinde UITP’ye düşen görevlerin neler olduğunun da anlatıldığını ifade eden Genel Müdür Tahiroğlu, “Çalıştay’da, Benchmarking (referans kıyaslama) konusu da ele alınarak, tüm Dünyanın ortak kullandığı 57 indikatör ayrıntılı olarak anlatıldı. Konuların ise bizim standartlarımıza nasıl uyarlanabileceği uzmanlar tarafından tartışıldı” dedi.


Necmettin Tahiroğlu, EGO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulaşım Çalıştay’ının sonucunda elde edilen verilerin Milano’da yapılacak UITP Genel Kurulu’nda değerlendirilerek, yayınlanacağını sözlerine ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön