25 / 04 / 2024

Ankara'da yol çalışmasına gecekondu engeli!

Ankara'da yol çalışmasına gecekondu engeli!

Çukurambar’da başlatılan yol çalışmasının, kağıt toplayıcılarının mesken tuttuğu gecekondu nedeniyle yarım kaldığını söyleyen mahalle muhtarı İhsan Gülbudak, yetkililere çağrıda bulundu: “Çukurambar bu gecekondulardan kurtarılmalı.”



Çukurambar’daki çarpık kentleşmenin sebep olduğu sorunlar, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiliyor.


Yüksek katlı bina ve rezidansların yükseldiği lüks semtteki yıkılmayı bekleyen gecekondular, semt sakinleri kadar belediye ekiplerine de zor anlar yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 1459. Cadde yolunu 1429. Cadde’ye bağlamak için başlattığı yol çalışması, iki caddenin birleştiği noktadaki gecekondu nedeniyle tamamlanamıyor. Mülk sahibinin taşındıktan sonra Suriyeli mültecilere kiraladığı gecekondu, yeni açılacak yolun üzerinde olduğu için yol çalışmasının durma noktasına geldiğini belirten Çukurambar Mahalle Muhtarı İhsan Gülbudak, şunları söyledi:


“İki odalı gecekondunun içinde 25 kişi yaşıyor. Bu zamana kadar çevreye verdikleri rahatsızlık nedeniyle tepkiliydik; şimdiyse belediyenin başlattığı yol çalışmasına engel oluyorlar. Mülk sahibi evinin yıkılmasına izin vermiyor, mülteciler de çalışanlarla tartışıyor. İmar Planı’nda lise arazisi olarak görülen arsa üzerindeki gecekondu yıkılamadığından da yol çalışması yarım kaldı. Çalışmayı sürdüren ekipler, günlerdir aynı yerde duruyor. Cadde olduğu için yolun 12 metre olması lazım ama gecekondu engel olduğu için 6-7 metrelik olacak gibi duruyor. Belediye ya yol çalışmasını yarıda bırakacak ya da gecekondunun yıkılması için karar çıkaracak.”


Çarpık kentleşmenin en acısının Çukurambar’da görüldüğünü belirten Muhtar İhsan Gülbudak, “Yetkililer mülk sahipleri ve mahalle sakinleriyle görüşmeli. Çukurambar bu gecekondulardan kurtarılmalı. Gerektiğinde kimseyi dinlemeyen yetkililer, planı uygulayarak vatandaşların hakkı olan yeşil alan ve sosyal donatı alanlarını vatandaşa vermeli” dedi.


Hürriyet




Geri Dön