28 / 03 / 2024

Ankara'daki 20 gayrimenkulün fiyatını alıcı belirleyecek!

Ankara'daki 20 gayrimenkulün fiyatını alıcı belirleyecek!

Emlak ve gayrimenkul pazarında dengeleri değiştiren tapu.com; Ankara’da 20 adet gayrimenkulü daha portföyüne aldı. Resmi değerleme raporuna sahip gayrimenkullerin fiyatını, düzenlenen online açık artırma sayesinde satıcılar değil alıcılar belirleyecek.



Gayrimenkul fiyatını şeffaf ve rekabetçi bir ortamda satıcının değil alıcının belirlediği tapu.com, Ankara’da 20 adet gayrimenkulü daha görücüye çıkardı. Ekspertiz raporları ve temiz tapularıyla alıcılarını bekleyen gayrimenkuller arasında Çubuk’ta 39.000 TL’lik, Çakırlar’da ise 1.9 milyon TL’lik açılış fiyatlı dükkanlar da bulunuyor. Ağustos 2015’te kurulduğundan bu yana Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği tapu.com, Ankara’da şu ana kadar 4 kullanıcısını çok uygun fiyata hayallerindeki daire ile buluşturdu. 


Fiyat açık artırma yoluyla belirleniyor

Türkiye’nin ilk gayrimenkul pazaryeri tapu.com, Türk gayrimenkul piyasasındaki dengeyi alıcıları gözeterek kuruyor. Tapu.com’da satılacak gayrimenkul ile ilgili her türlü bilgi, bağımsız ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından sertifikalandırılmış uzmanların yazdığı değerleme raporlarından alınarak yayınlanıyor. Bu süreçte gayrimenkulü görmek isteyen alıcı adaylarına da gereken olanaklar sağlanıyor. Söz konusu gayrimenkule talip olanlar rekabetçi ve şeffaf bir ortamda buluşarak, online açık artırma yoluyla tekliflerini en hızlı şekilde verebiliyorlar. Satıcının razı olduğu minimum satış bedeli üzerine çıkan teklifler arasından en yüksek fiyatı verenler gayrimenkulü almaya hak kazanıyor.  

Açık artırmaya katılmak için katılımcıların herhangi bir bedel ödemesi gerekmiyor. Sadece kazanandan hizmet bedeli tahsil ediliyor. Gayrimenkulün  tutarı ise Tapu.com’a değil doğrudan satıcıya ödeniyor.  



Geri Dön