25 / 04 / 2024

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitleri ne olacak?

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitleri ne olacak?

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitlerin kaldırılmasına ya da kullanımlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..



Ankara daki kullanılmayan üst geçitleri ne olacak?


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki kullanılmayan üst geçitlerin kaldırılmasına ya da kullanımlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Sorularını Başbakan Yıldırım'a soran Gök önergesinde "Ankara’nın özellikle Kızılay bölgesinde, caddelerde çok sayıda üst geçit bulunmaktadır. Yayalar tarafından kullanılmayan bu üst geçitler, yaya kaldırımlarını tümüyle kapatmakta, yayalar buralarda kaldırım yerine yolu kullandığı için güvenlikleri tehdit altındadır. Bu üst geçitler engelli ve yaşlı vatandaşların kullanımına uygun bulunmamaktadır. Hatta engelli ve yaşlı vatandaşların hayatını zorlaştırmaktadır." dedi.


Ayrıca "Büyük çoğunluğu imar planlarına aykırı olarak yapılmış bulunan ve demir yığını görünümündeki üst geçitler kent estetiğini de bozmaktadır." açıklamalarında bulunan Gök konuya ilişkin 2 soru sordu.


Gök'ün soruları

1. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara’daki kullanılmayan, yayaların hayatını tehlikeye atan, kent estetiğini bozan üst geçitleri kaldırma planı bulunmakta mıdır?


2. Bu üst geçitler kaldırılmayacak ise buralarda, başta engelli ve yaşlılar olmak üzere vatandaşların kullanımını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılması planlanmakta mıdır?





Geri Dön