25 / 04 / 2024

Ankara'daki Osmanlı Halk Pazarı açıldı!

Ankara'daki Osmanlı Halk Pazarı açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarının açılışını gerçekleştirdi.




Başbakan Binali Yıldırım, "Esnaf deyip geçmeyelim, zanaatkar deyip geçmeyelim, Türkiye'nin ekonomisinin bel kemiği. Hükümet programını okurken de ifade ettim, ekonominin ne olduğunu televizyon ekranlarına bakarak anlayamazsınız. Dolar şu oldu, döviz bu oldu, petrol şu oldu, faiz bu oldu. Ekonomi nasıl gidiyor, anlamak mı istiyorsun? Gel Osmanlı Pazarı'na, git Ulus'a, git Mercan'a, git Tahtakale'ye, esnafla buluş, esnafla görüş." dedi. 


Yıldırım, Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen daha sonra  Ankara  Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarının açılışını gerçekleştirdi.


Açılış töreninde konuşan Yıldırım, "Ankara'nın, Keçirören'in göz bebeği Osmanlı Çarşısı, 20 Aralık 2015'te yandı, kül oldu. 253 esnafımız her şeyini bir anda kaybetti. Üzüldük ama üzülmekle giden geri gelmiyor. Bize düşen ne? Sosyal devlet olarak, milletinin yanında devlet olarak hemen gereğini yapmak." ifadelerini kullandı.


"İşte Ankara'nın başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve Ankara Ticaret Odası el ele verdiler, kısa sürede 5 ay gibi bir sürede yapılan, yanan, yok olan dükkanları tekrar yaptılar, hak sahiplerine teslim ettiler." diyen Yıldırım, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


- 6 bin metrekare alanda 253 dükkan


Osmanlı Halk Pazarı'nın esnafa hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, esnafın artık eskisinden daha güzel, yenilenmiş dükkanlarına kavuştuğunu, projeyle tamamen yanan bu dükkanların yerine 6 bin metrekare kapalı alan içerisinde 253 dükkan yapıldığını söyledi.


Osmanlı Halk Pazarı'nda inşaat çalışmalarının 1 Şubat'ta başladığını ve mayıs ayı sonunda, 5 ay gibi kısa bir sürede sona erdiğini anımsatan Yıldırım, bunun ortak bir sorumluluk projesi olduğunu ifade etti.


Yıldırım, "Ankara Ticaret Odası elini taşın altına koydu. Belediye Başkanımız gerekli katkıyı sağladı ve bugün artık 6,5 trilyona bu iş halloldu. Ama ilk günlerde mağdur olan esnafa, her birine, iş yerleri için, şahısları için verilen 6,5 milyon da nakdi yardım var. Helali hoş olsun. Şimdi artık 18 Mayıs'tan itibaren dükkanlar teslim oldu, tezgah açıldı. Allah hayırlı, bol kazançlar versin. Allah ramazanın bolluk, bereketini nasip etsin." değerlendirmesinde bulundu. 


- "Gerçek ekonomi pazardaki ekonomidir"


Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:


"Esnaf deyip geçmeyelim, zanaatkar deyip geçmeyelim, Türkiye'nin ekonomisinin bel kemiği. Hükümet programını okurken de ifade ettim, ekonominin ne olduğunu televizyon ekranlarına bakarak anlayamazsınız. Dolar şu oldu, döviz bu oldu, petrol şu oldu, faiz bu oldu. Ekonomi nasıl gidiyor, anlamak mı istiyorsun? Gel Osmanlı Pazarı'na, git Ulus'a, git Mercan'a, git Tahtakale'ye, esnafla buluş, esnafla görüş. 


Gerçek ekonomi çarşıda, pazardaki ekonomidir. Üreten, yatırım yapan, millete iş, aş sağlayan ekonomi, gerçek ekonomidir. 14 yıldır vatandaşımızın refahını artırmak için, milletimizin yüzünü güldürmek için dur, durak bilmeden çalışıyoruz ama bize bu azmi veren, bu şevki veren kim? Siz yüce milletimiz, aziz milletimizin duası ve desteğidir. Allah sizlerden razı olsun. Başka, Türkiye sevdalısı, dünya lideri, seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, onun memleket aşkıdır." 



AA


Geri Dön