24 / 04 / 2024

Ankara'daki oto galeriler TOKİ'ye ait alana taşınacak

Ankara'daki oto galeriler TOKİ'ye ait alana taşınacak

Ankara'da şehir içindeki oto galerileri, Esenboğa Yolu üzerinde oluşturulacak yeni alana taşınacak



Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, otomotivciler dernekleri, kooperatifler ve iş makineleri satıcılarının Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplantı yaptığı belirtilerek, toplantıda, oto galericilerinin Esenboğa yolu üzerindeki Ülker Fabrikası karşısında TOKİ'ye ait 300 bin metrekarelik alana, kamyon TIR, iş makinesi ve traktör satıcılarının da Gölbaşı çıkışında Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlaki süren bölgeye taşınmak istediklerini bildirdikleri belirtildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in otobüs, minibüs, iş makinesi, TIR, kamyon, traktör satıcıları temsilcileriyle de bir araya geldiği ifade edilerek, toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölbaşı Konya yolu üzerinde bu araçlar için satış galerileri oluşturulmasının kararlaştırıldığı, bu alana ayrıca isteyen oto galerilerinin de taşınabileceği görüşünün benimsendiği bildirildi.

Toplantıda, Gölbaşı'nda oluşturulacak merkezde, 100 araçlık TIR parkı, 10 bin araçlık ikinci el oto satış merkezi, 100 bin metrekare serbest bölge, 50 bin metrekare müzayede alanı ile yol üzerine yapılacak Mevlana Kapıda lokantalar, banka şubeleri, noter, vergi dairesi ve bir otel projelendirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Melih Gökçek, şu bilgileri verdi: "Oto galerileri ve iş makinesi galerilerinin şehir dışına bir an önce taşınması konusunda otomobilciler derneği ve kooperatiflerle anlaştık. Dernek mensupları da  Ankara  içindeki tüm ikinci el satış noktalarının bir an önce kent dışına çıkartılması yönünde isteklerini ortaya koydular. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Ankara içinde yeni araç satışı yapan plazalarda kesinlikle ikinci el satışı yapılmasına izin verilmemesi yönünde karar aldık. Bu satışlar da Gölbaşı'nda yapılacak. Esnafın, dernek ve kooperatiflerin önderliğinde bir an önce sayılan yerlerde oto galerilerini ve satış noktalarını hazırlamalarını bekliyoruz."
AA


Geri Dön