25 / 04 / 2024

Ankara'daki oto galerilerin şehirdışına taşınma kararları denetimde!

Ankara'daki oto galerilerin şehirdışına taşınma kararları denetimde!

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oto galeriler ve TIR parklarının şehir dışına taşınması kararı gereği yaptığı denetimleri sürdürüyor



Kent merkezindeki oto galeriler ile Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki TIR parklarının taşınmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin verdiği yasal sürenin dolması üzerine zabıta ekipleri, Valilik koordinesinde emniyet güçleriyle oto galericileri dolaşarak uyarıyor. Zabıta ekipleri, Emek'teki oto galerileri de dolaşarak kararı hatırlattı.


"YARGIYI BEKLEYEĞİZ" 

Ekipler yaptıkları denetimlerde herhangi bir yasal işlem yapmadı ancak sözlü uyarıda bulundu. Taşınma kararıyla ilgili  Ankara  7. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten bazı iş yeri sahipleri, yargı sürecini bekleyeceklerini, bu sürede de faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Zabıta ekipleri ise iş yerlerinin mühürleneceğini bildirdi. 


OTO GALERİCİLERİNDEN BÜYÜKŞEHİR EYLEMİ

Galericilerden bazıları da uygulamadan dolayı mağdur oldukları gerekçesiyle Büyükşehir önünde eylem yaptı. Ankaralı galericiler, gösterilen yerin kapasitesinin 550 olduğunu oysa şehir içinde faaliyet gösteren galerici sayısının bin 500 olduğunu söyleyerek çözüm ve uzlaşı için bu eylemi yaptıklarını ifade etti. 


Sabah Ankara


Geri Dön