19 / 04 / 2024

Ankara'daki pavyonlar için bir yer gösterilsin!

Ankara'daki pavyonlar için bir yer gösterilsin!

Başkan Gökçek’in, Çankırı Caddesi’ndeki pavyonların kaldırılacağını açıklamasına tepki gösteren Ankara Eğlence Sektörü Esnaflar Derneği Başkanı İsa Güven, “Ben yaptım, ettim’ demek olmaz. Oto galerileri nasıl bir yere topladılarsa bize de yer göstersinler, gidelim” dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ulus ile Dışkapı arasındaki Çankırı Caddesi’nin kamulaştırılarak, bölgedeki pavyonların kaldırılacağını açıklaması, esnafın tepkisine neden oldu. Başkan Gökçek’e sert eleştirilerde bulunan  Ankara  Kahveciler Odası ve Ankara İli Eğlence Sektörü Esnaflar Derneği Başkanı İsa Güven, şunları söyledi: “Sayın Melih Gökçek’i göreve davet ediyorum. Bunu (pavyonları) kaldıracaksa, önce bizimle masaya oturup, anlaşacak. Öyle ‘ben yaptım, ettim’ demek olmaz. Bu şekilde hükümetten yardım talep edecek. Kamulaştırmaya karşı değiliz ama bizi mağdur etmeden kamulaştırsınlar. Ankara genelinde aşağı-yukarı 800 tane iş yerimiz var. Bir şey yapılacak ise önce bir sivil toplum örgütüyle oturulur, esnaf mağdur edilmeden sorun nasıl çözülür diye düşünülür. Küçük esnaf zaten mağdur. Eğlence sektörü kan kaybediyor. 


VALİ’YE DE BİLGİ VERİLDİ

Bu bölgede yaklaşık 40 yıllık bir eğlence kültürü var. Buna yakışır şekilde çözüm gerekir. Örnekleri var. Polatlı ve Eskişehir’de yapıldı. Oto galerileri nasıl bir yere topladılarsa bize de yer göstersinler, gidelim. Bunun alt yapısı hazırlansın. Ankara Valimize de bu konuda bilgi verdim. O da ‘Asayişini gözetlememiz için güzel bir yer yapalım’ dedi. Büyükşehir ve Altındağ belediyelerine bu teklifimizi gönderdi. Onlar da biz de çalışma yapıyoruz. Sayın Melih Gökçek kendine çeki düzen versin, esnaf ve sanatkar sahipsiz değildir. Eğlence sektörünü nereye taşıyalım diye düşünelim, konuşalım.”



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, internet üzerinden yaptığı canlı yayında bir takipçisinin ‘Pavyonları ne zaman kaldıracaksınız’ sorusu üzerine “Çankırı Caddesi kamulaştırılacak. Altından tünel yolun geçmesi, üstünün de yaya yolu olarak düzenlenmesi planlanıyor. bu gerçekleşince pavyonlar zaten otomatikman kalkmış olacak” demişti.


BAKAN’A SİGARA YASAĞI ÇAĞRISI

Öte yandan Güven, sigara yasağı kapsamında ‘açık alan’ düzenlemesinde yenilik yapılarak restoran, kafe, kıraathane gibi mekanların açılabilir camlı kısımlarında da tütün ürünlerinin tüketilmesinin yasaklanacak olmasına tepki gösterdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a çağrıda bulunan Güven, “Önce sigara yasağı geldi, esnafa yüzde 50 iş kaybı yaşatıldı. İnsanlara camlı mekanlarda içilebileceği söylenince 50-100 bin lira arasında yatırım yaptılar. Şimdi ‘Bunları da kaldıracağız’ diyorsunuz. Sayın Bakanım bunları yapacaksınız ama bizim de görüşümüzü alın” diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön