24 / 04 / 2024

Ankara'daki Rize Günleri için 2 bin 500 metrekare alanda çay bahçesi kurulacak!

Ankara'daki Rize Günleri için 2 bin 500 metrekare alanda çay bahçesi kurulacak!

5. Ankara Rize Günleri bu yıl “Rize-Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri” adı altında 27-Şubat-2 Mart tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’ nde yapılacak...




Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) işbirliği ile 4 yıldır  Ankara  Atatürk Kültür Merkezi’nde geleneksel olarak düzenlenen Rize Günleri yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilirken, bu yıl etkinliğin kapsamı genişletilerek uluslararası boyuta taşınıyor. Bu yıl düzenlenecek organizasyon ile Karadeniz’e kıyısı bulunan Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan’ın da katılımının sağlanması hedefleniyor. Bu ülkelere ait tanıtım stantlarının da yer alacağı etkinlikte dünyada bin ilke imza atılarak 2 bin 500 metrekare alanda çay bahçesi oluşturulacak. Ziyaretçiler çayı dalında tanıma imkanı bulabilecek.


Konuyla ilgili Rize Basın Merkezi’nde bir açıklama yapan RİDEF Genel Sekreteri Hulusi Nurhan Bulak, bu yıl yapılan organizasyon ile bu güne kadar yapılmış en büyük etkinliği gerçekleştireceklerini belirterek, “Hiçbir ilin bu güne kadar yapamadığı kadar büyük bir tanıtım etkinliği planlıyoruz. Ankara’da 73 bin Rizeli olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda etkinliği yüz binlerce insan ziyaret etti. Getiğimiz yıllarda organizasyon bozukluklarından dolayı istenmeyen durumlar yaşandı. Etkinlikte stant alan esnafımız mağduriyetler yaşadı. Bu yıl bu tip olumsuzlukların yaşanmaması için işinde uzman bir organizasyon firması ile çalışıyoruz” dedi.


Proje ile Rize’nin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutunun uluslararası alanda tanıtımının amaçlandığını belirten Bulak, "Ayrıca mahalli idarelerin ve STK’ların halk ile kaynaşmasını, toplumsal barışa katkı sağlamayı ve ulusal ve bölgesel kültürümüzü tanıtmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.


RİDEF’DEKİ YETKİ TARTIŞMASI


Bulak açıklamasında RİDEF’in eski ve yeni yönetimi arazında yaşanan yetki tartışmaları ile ilgili soruları da yanıtlayarak, “Biz hukuka göre hareket ediyoruz. Hukuki olarak genel kurulumuzu yaptık. Oy çoğunluğu ile yönetimimizi belirledik. Resmi olarak ve hukuksal olarak yetkili olan yeni yönetimdir. Merak edenler bunu resmi makamlardan teyit edebilir. Biz aldığımız yetki ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hukuksuz olarak yapılan bir itirazla ilgili devam etmekte olan yargı sürecine itirazımızı yaptık. Bu organizasyon ile ilgili de Rize Valiliği iş birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. RİDEF adına Rize Valiliği, Atatürk Kültür Merkezi’nin 27 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında organizasyonumuza tahsisini sağlamıştır” ifadelerini kullandı.


Doğu Rehberi


Geri Dön