28 / 03 / 2024

Ankaralı konut alıcısının tercihi değişiyor!

Ankaralı konut alıcısının tercihi değişiyor!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Ankara’daki konut üretiminin değişmesinden bahsetti. Özçelik, “gelenekselci Ankaralı konut alıcısının” tercihlerinin de değişmeye başladığını söyledi.



Konut anlayışının baştan sona değişmesi ile ülke genelinde yeni konutların önemli bölümü, klasik konut çizgisinden uzak özelliklerde inşa edilmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde ‘en iyi’ projeyi üretme konusunda inşaat firmaları birbiriyle yarışırken, ‘modernizm’ konusunda  Ankara  bir adım daha öne çıkıyor.


Gelişen teknolojiler ve değişen anlayışlar konut projeleri üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. İnşa edilen konutların, bir öncekilerden ‘daha akıllı, daha donanımlı, daha konforlu’ olarak hayata geçirilmesi, alıcının da konuttaki tercih kriterlerini değiştiriyor.


Ankara’da da son yıllarda projelerin son teknoloji ve trendlere uygun özelliklerde inşa edildiğinin altını çizen İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, “gelenekselci Ankaralı konut alıcısının” tercihlerinin de değişmeye başladığını vurguladı.


Özçelik, şunları söyledi:

“Ankaralı konut alıcısı bazı alışkanlıklarda gelenekselci olsa da yeni ve trendlere uygun konutları daha çok seviyor. Geniş, ferah, kolay ulaşılabilen lokasyonda inşa edilen konutlar her zaman Ankaralıların öncelikli tercihi. Zaten müteahhitler de buna uygun projeler üretmeye dikkat ediyor. Büyük, kaliteli aynı zamanda gelişmiş ülkelerden de esintilerin olduğu modern ve farklı mimariye sahip konutlar Ankara’da bir adım öne çıkıyor. İstanbul’da da elbette çok modern, Avrupa standartlarında mimariye sahip projelere imza atılıyor. Ancak daha sıkıştırılmış bir kent olduğu için alıcının istediği konforlarda konutları üretmek çok zor. Bu noktada Ankaralı müteahhitlerin daha modern konutlar inşa ettiğini söylemek mümkün.”


Yüksek kalitede olmasına karşın fiyat bakımından İstanbul’dan çok daha uygun koşullarda satış yapıldığını belirten Özçelik, “Ankara’nın en nezih bölgelerinden Oran’da inşa ettiğimiz One Tower Diplomatique gibi yüksek standartlarda üretilen projelerin yüzde 80’i ithal malzeme kullanılarak üretiliyor. Hal böyle olunca maliyeti de çok yüksek oluyor. Ancak İstanbul’da aynı konutu yapmaya kalktığınızda, hem daha yüksek fiyatlar karşınıza çıkarılıyor, hem de çevresel ve yapısal açıdan bu kadar ferah konutlar üretilemiyor. O yüzden Ankaralı konut alıcısının benzer fiyatlarla çok daha kaliteli ve ferah konutlarda oturduğunu söyleyebiliriz” dedi.


Geri Dön