29 / 03 / 2024

Ankaralı yatırımcılar güneye yöneliyor!

Ankaralı yatırımcılar güneye yöneliyor!

Başkent'te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlar, yatırımlar sayesinde modern yapılaşması ivme kazanan Ankara'da yatırımcıların artık yüzünü güneye çevirdiğini kaydetti.



Bu noktada yatırımcıların karşısına Konya Yolu'na yakınlığı ve Kırıkkale yol istikametinin üzerinden geçişiyle lokasyon avantajı sunan Çankaya'daki Karataş Mühye bölgesinin çıktığını ifade eden uzmanlar, "Başkent'te şu an încek bölgesi oldukça revaçta. 


Ancak yatırımcıların yoğun talebi nedeniyle bölge arzın çok daha üstünde projelere ev sahipliği yapıyor. Bu durumun bölgede şişkinlik yaratabileceğine dair endişeler var. 


Yatırımcıların bu durumda gelecekte değer kazanabilecek yerlere yönelmesi gerekiyor. Bu noktada da Ankara'nın en prestijli bölgelerinden Oran'a bağlantısıyla diplomatik misyona sahip özel kişilerin tercih ettiği Karataş Mühye bölgesi öne çıkıyor" dedi. 


KARATAŞ MÜHYE DEĞER KAZANIYOR 


Bölgenin, yatırımcıların şu an gözdesi durumundaki Beytepe ve încek'ten sonra projelerin yükselme merkezi olacağını ifade eden uzmanlar, Büyümesini sürdüren Ankara, yeni yatırımlar sayesinde dev bir şantiye konumuna geldi. Başkent halkı artık kent merkezine sıkışmaktansa daha geniş bölgelerde yaşamını sürdürmeyi tercih ederken, yatırımlar da bu noktada gelişiyor. 

Mühye'nin yakın gelecekte değerlenerek yapılacak yatırımların beklenenin üstünde sonuçlar getireceğinin altını çizdi. 


Uzmanlar, bölgede hayata geçirilecek projelerin mevcut projelerden de öte "ultra prestijli' projeler olacağını vurgulayarak şunları söyledi: "Çankaya'daki Karataş Mühye bölgesi Ankara'nın büyük alışveriş merkezleri, üniversiteler ve diplomatik merkezlere yakınlığının yanında  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Eymir Gölü'nden başlayıp Mamak'a kadar giden tmrahor Vadisi projesinin de hayata geçirileceği güzergah üzerinde bulunuyor. Bu gelişmeler bölgenin değerini daha da artıracak. Mühye'de imara açılması beklenen çok sayıda arazi var. Arazi halindeyken bile Eymir Gölü'nii kuşbakışı gören bölgeye projeler inşa edildiğinde seyrine doyulmaz manzaralar ortaya çıkacak. Geleceği gören yatırımcılar mutlaka Ankara'nın yeni yaşam merkezi Mühye bölgesini değerlendirmeye almalı." 


Posta Ankara Ek


Geri Dön